Ο Κοραής Δαμάτης σκηνοθετεί την παράσταση «Εμπόριο» στο θέατρο Radar

Η Σοφία Καραγιάννη σκηνοθετεί την «Πανούκλα» στο θέατρο 104
18 Σεπτεμβρίου 2021
Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη: «Με αφορά και με βασανίζει πολύ ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα»
20 Σεπτεμβρίου 2021
Η Σοφία Καραγιάννη σκηνοθετεί την «Πανούκλα» στο θέατρο 104
18 Σεπτεμβρίου 2021
Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη: «Με αφορά και με βασανίζει πολύ ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα»
20 Σεπτεμβρίου 2021

Οι ηθοποιοί της παράστασης «Εμπόριο» που ανεβαίνει στο θέατρο Radar. (Φωτογραφίες: Χρήστος Κοτσιρέας).

 

«Εμπόριο» είναι ο τίτλος της παράστασης που σκηνοθετεί ο Κοραής Δαμάτης στο θέατρο Radar η οποία κάνει πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Απόστολος Μπαχαρίδης, Σοφία Ρούβα, Αναστασία Τσούτση και Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα και ο Κοραής Δαμάτης καταπιάνονται με την Εμπορία Ανθρώπων και δημιουργούν μια παράσταση, που διαβάζει το παρελθόν, αφουγκράζεται το παρόν και προβλέπει το μέλλον.

Ιστορίες ανυπεράσπιστων ανθρώπων-θυμάτων ενός «αόρατου εγκλήματος» γίνονται αφορμή για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου που σκοπεύει στην ενημέρωση, τον προβληματισμό και τελικά, στη δράση απέναντι σε ένα παγκόσμιο έγκλημα που φέρεται να χαρακτηρίζεται ως «σπάνιο», αλλά δεν είναι.

 

 

 

 

Σήμερα άνθρωποι αγοράζονται και πωλούνται με τον πιο εύκολο τρόπο. Άνθρωποι εξαφανίζονται. Αρπάζονται. Εκφοβίζονται. Και παραδίδονται στα χιλιάδες κυκλώματα που τους χειραγωγούν και τους εκμεταλλεύονται. Η παγκόσμια οικονομική κρίση υποδαύλισε την έξαρση του φαινομένου τόσο πολύ και με τέτοιους τρόπους μέχρι που έφτασε το ίδιο το θύμα να «αποδέχεται» την κατάστασή του, λόγω της έλλειψης επιλογών και διεξόδων.
Η παράσταση «Εμπόριο» παρουσιάζεται τρία χρόνια μετά από τις συγκλονιστικές «Γυναίκες από χώμα» με τις μαρτυρίες των οροθετικών γυναικών και το «Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω» που πραγματεύτηκε την κακοποίηση παιδιών από όλο τον κόσμο.

 

 

 

 

Πληροφορίες παράστασης «Εμπόριο»

Συγγραφή έργου/σύνθεση κειμένων: Κοραής Δαμάτης και Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Κοραής Δαμάτης
Σκηνικά – κοστούμια: Παύλος Ιωάννου

Παίρνουν μέρος αλφαβητικά: Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Απόστολος Μπαχαρίδης, Σοφία Ρούβα, Αναστασία Τσούτση, Νεκτάριος Φαρμάκης

Φωτογραφίες παράστασης: Χρήστος Κοτσιρέας

 

Πού: θέατρο Radar, πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93, σταθμός μετρό «Άγιος Ιωάννης», τηλ. 210 9769294, www.radartheater.gr

Πότε: από 13 Οκτωβρίου έως 21 Νοεμβρίου 2021, κάθε Τετάρτη και
Κυριακή στις 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00

Η παράσταση «Εμπόριο» πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την υποστήριξη του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή, κ. Ηρακλή Μοσκώφ, για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, του Υπουργείου Εξωτερικών.