Θέατρο Πορεία: το ρεπερτόριο για τη θεατρική περίοδο 2021-2022

Τα «Αξύριστα Πηγούνια» στο Θέατρο Μικρό Χόρν
16 Σεπτεμβρίου 2021
Ελληνικές και διεθνείς παραγωγές στην Πειραιώς 260 από 24 έως 28 Σεπτεμβρίου
16 Σεπτεμβρίου 2021
Τα «Αξύριστα Πηγούνια» στο Θέατρο Μικρό Χόρν
16 Σεπτεμβρίου 2021
Ελληνικές και διεθνείς παραγωγές στην Πειραιώς 260 από 24 έως 28 Σεπτεμβρίου
16 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Δημήτρης Τάρλοου, ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης και ο Θανάσης Τριαρίδης.

 

Το θέατρο Πορεία, το θέατρο των μεγάλων επιτυχιών τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά και εκείνο που πρώτο από όλους τους ιδιωτικούς θεατρικούς φορείς παρουσίασε με άρτιο τρόπο live όλο το προγραμματισμένο εν μέσω πανδημίας ρεπερτόριο του, υποδέχεται το κοινό του σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας με έξι πολύ σημαντικές παραγωγές.

 

Α REASON TO ACT

Αγαπητοί φίλοι,

Το θέατρο Πορεία δεν διστάζει να τολμήσει και σε αυτόν, τον δεύτερο -και ελπίζουμε τελευταίο- χειμώνα πανδημίας, πάντα με αισιοδοξία αλλά και με πολλές εμπειρίες στις αποσκευές του.
Μαζί καταφέραμε πολλά και το κυριότερο; Ποτέ δεν διακόψαμε την επαφή με το κοινό μας.
Ήρθε όμως η ώρα να ανταμώσουμε πάλι από κοντά! Έναν σχεδόν χρόνο από τότε που για λίγες παραστάσεις μπορέσαμε να βρεθούμε, ανοίγουμε τις πόρτες μας σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας και με ένα ρεπερτόριο που σχεδιάσαμε με αποκλειστικό γνώμονα το ενδιαφέρον και τη συγκίνηση του πιστού και πολυπληθούς κοινού μας!

Καλό θεατρικό χειμώνα!

Δημήτρης Τάρλοου
Καλλιτεχνικός διευθυντής θεάτρου ΠΟΡΕΙΑ

 

 

Το «This is not Romeo and Juliet» επανέρχεται στις 6 Οκτωβρίου με τον Αργύρη Πανταζάρα και τη Σίσσυ Τουμάση επί σκηνής. (Φωτογραφίες: Panos Astor Koffas).

 

Το This is not Romeo & Juliet, το έργο του Αργύρη Πανταζάρα, βασισμένο στο αριστούργημα του Σαίξπηρ, που έκανε διαδικτυακό πάταγο πέρυσι με πάνω από 10.000 εισιτήρια, επανέρχεται στις 6 Οκτωβρίου με τον Αργύρη Πανταζάρα και τη Σίσσυ Τουμάση επί σκηνής, σε ένα αέναο παιχνίδι ρόλων που γοητεύει και θολώνει τα όρια μεταξύ καθημερινού βίου και μύθου.

Τη σκυτάλη παίρνει η Μαρία Μαγκανάρη, με ένα από τα λιγότερα παιγμένα έργα του Τενεσί Ουίλιαμς, τη Νύχτα της Ιγκουάνα, και με ένα πολλά υποσχόμενο καστ εξαιρετικών ηθοποιών: Ιωάννης Παπαζήσης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιώργος Μπινιάρης, Σύρμω Κεκέ, Πέτρος Μάλαμας, Δήμητρα Βλαγκοπούλου και Βίκυ Κατσίκα. Πρεμιέρα στις 20 Οκτωβρίου και για έναν μόνο μήνα.

Στις 8 Δεκεμβρίου ξεκινάει η κεντρική παραγωγή του Πορεία για τη χειμερινή περίοδο.
Μετά τις δύο αποκλειστικά διαδικτυακές παραστάσεις livestreaming στο Εθνικό Θέατρο και τις εξαιρετικές κριτικές που έλαβε, ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και διασκευή για το θέατρο του Θανάση Τριαρίδη, έρχεται ζωντανά πια στο θέατρο Πορεία, με ένα καστ 19 ηθοποιών και μουσικών!

Η καταπληκτική τριλογία του Καραγάτση για τον αγώνα του ’21, με έντονα στοιχεία αυτοβιογραφίας μιας και αναφέρεται στον προπάππου του Μήτρο Ροδόπουλο, πραγματικό πρόσωπο της επανάστασης, ζωντανεύει επί σκηνής και πραγματεύεται με τολμηρό τρόπο τις αρετές αλλά και τα σκοτεινά σημεία του Αγώνα. Ο Γιώργος Χριστοδούλου είναι ο Μίχαλος Ρούσης, ο ήρωας, ο προδότης κι εξωμότης, ο εραστής και ο ηττημένος μιας ολόκληρης μυθιστορηματικής ζωής και εποχής.

Από τα τέλη Ιανουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη προστίθεται στο ρεπερτόριο για έναν τελευταίο κύκλο παραστάσεων, η απόλυτα επιτυχημένη παράσταση του Γιώργου Παπαγεωργίου Αρίστος, βασισμένη στο βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη, Ο Γύρος του Θανάτου. Η παράσταση αφηγείται με πολύ ιδιαίτερο και συγκινητικό τρόπο την ιστορία του φερόμενου ως «Δράκου του Σέϊχ σου», Αριστείδη Παγκρατίδη. Πρωταγωνιστούν η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Γιάννης Λεάκος και ο Ιωάννης Αθανασόπουλος, ενώ συνοδεύει μουσικά ο Γιώργος Δούσος.

 

Ο Γιώργος Χριστοδούλου είναι ο Μίχαλος Ρούσης στην παράσταση «Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου» του Μ. Καραγάτση που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τάρλοου. (Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας).

 

Η Μαρία Μαγκανάρη σκηνοθετεί τη «Νύχτα της Ιγκουάνα» του Τενεσί Ουίλιαμς με τους ηθοποιούς Ιωάννη Παπαζήση, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιώργο Μπινιάρη, Σύρμω Κεκέ, Πέτρο Μάλαμα, Δήμητρα Βλαγκοπούλου και Βίκυ Κατσίκα.

 

Η Φιλαρέτη Κομνηνού στην παράσταση «Αρίστος» που σκηνοθετεί ο Γιώργος Παπαγεωργίου.

 

Φεστιβάλ νέου ελληνικού θεατρικού έργου «Νέο Αίμα», Μάιος 2022

Αφήσαμε για το τέλος της θεατρικής περιόδου, ό,τι στο Πορεία μας κάνει ακόμη πιο περήφανους, την απόπειρα του θεάτρου να συνεισφέρει ενεργά στην ανάδειξη των νέων Ελληνίδων και Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων.
Η προσπάθεια φέρει τον τίτλο «Νέο Αίμα» και στο πλαίσιό της τα δύο θεατρικά έργα που αναδείχτηκαν ως τα εντελέστερα από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής, που καθοδήγησαν ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης και ο Θανάσης Τριαρίδης, βρίσκουν τον δρόμο τους για τη σκηνή υπό τις ιδανικότερες συνθήκες, τον Μάιο του 2022.

Το Νυχιάνγκ, η τραγικωμωδία της δαιμόνιας 20χρονης Ευαγγελίας Γατσωτή, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, με την Αλεξία Καλτσίκη και τη Θάλεια Σταματέλου στους δύο ρόλους του έργου.
Ταυτόχρονα το Labor της Ανθής Τσιρούκη, ένα μελλοντολογικό θρίλερ, σκηνοθετείται από τη νεότατη, πολλά υποσχόμενη Έμιλυ Λουΐζου, η δουλειά της οποίας έχει ήδη τραβήξει την προσοχή των θεατρικών κύκλων του Λονδίνου. Τρεις εξαιρετικοί ηθοποιοί, ο Στέλιος Μάινας, η Ιωάννα Παππά και ο Ορέστης Χαλκιάς, σχηματίζουν τη διανομή.
Οι παραστάσεις του πλαισίου «Νέο Αίμα» θα παιχτούν σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο για έναν μήνα.

Προσφορά προπώλησης 10 ευρώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου

Τιμές Εισιτηρίων: A’, Β’ ζώνη: 15 ευρώ, Γ’ ζώνη: 12 ευρώ.
Εκπτωτικά εισιτήρια*: Senior (άνω των 65), φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑΜΕΑ (67% και άνω), με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας, εισιτήριο συνοδού ΑΜΕΑ: 12 ευρώ

*Σε συγκεκριμένες θέσεις με σειρά προτεραιότητας, απαραίτητη είναι η επικοινωνία με το ταμείο του θεάτρου για τα εισιτήρια ΑΜΕΑ.

* Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

 

Ο Προμηθέας Δεσμώτης σε ζωντανή μετάδοση στις 26/9

H φετινή καλοκαιρινή περίοδος για το Θέατρο Πορεία, φτάνει στο τέλος της, κατά τον καλύτερο τρόπο. Ο Προμηθέας Δεσμώτης, η μεγάλη παραγωγή του Πορεία μετά τη θριαμβευτική περιοδεία σε επιλεγμένα φεστιβάλ της περιφέρειας, το αποθεωτικό χειροκρότημα, τις έξοχες κριτικές και τις sold out παραστάσεις σε Επίδαυρο και θέατρα της Αττικής, δίνει την τελευταία παράσταση της στις 26 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο του Τεχνολoγικού Πάρκου Λαυρίου & ταυτόχρονα παρουσιάζεται σε live streaming τόσο για το ελληνικό όσο και για το διεθνές κοινό.
Αυτή η καταπληκτική εμπειρία ζωντανής αναμετάδοσης, παρουσία κοινού, θα γίνει με ένα άρτιο τεχνικό συνεργείο από 7 κάμερες και με επιτόπου τηλεσκηνοθεσία.
Οσοι θεατές δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο για τη μεγαλύτερη θεατρική επιτυχία του καλοκαιριού, θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, αλλά και τον έξοχο θίασο αποτελούμενο από τους Γιάννη Στάνκογλου, Αρη Μπινιάρη, Ηρώ Μπέζου, Ιωάννη Παπαζήση, Αλέκο Συσσοβίτη, Κωνσταντίνο Γεωργαλή, Δαυίδ Μαλτέζε, αλλά και τον ανεπανάληπτο Χορό των Ωκεανίδων αποτελούμενο από 9 πρωταγωνίστριες της νεότερης γενιάς.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας
www.poreiatheatre.com

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΑΜΕΙΟΥ
210 8210991, 210 8210082

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
www.poreiatheatre.com, www.viva.gr, 11876, Sevenspots, Reload, WIND, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα.gr, YOLENI’S