Ο Άκραμ Καν με την παράσταση «Outwitting the Devil» στο Ηρώδειο

Ο Γιάννης Χουβαρδάς σκηνοθετεί την παράσταση «Κάποιος θα έρθει» στο ΚΠΙΣΝ
15 Σεπτεμβρίου 2021
«Μπες στα παπούτσια μου» από την ομάδα Ονειρόδραμα στο θέατρο Σταθμός
16 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Γιάννης Χουβαρδάς σκηνοθετεί την παράσταση «Κάποιος θα έρθει» στο ΚΠΙΣΝ
15 Σεπτεμβρίου 2021
«Μπες στα παπούτσια μου» από την ομάδα Ονειρόδραμα στο θέατρο Σταθμός
16 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Άκραμ Καν υπογράφει την χορογραφία στην παράσταση «Outwitting the Devil» που θα δούμε την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

 

Η Αττική Πολιτιστική Εταιρεία και ο βραβευμένος «Xορογράφος της χρονιάς 2020» Άκραμ Καν παρουσιάζουν την Akram Khan Company στην εμβληματική παραγωγή «Outwitting the Devil» – Ξορκίζοντας το κακό. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

 

Αρχέγονοι Μύθοι για τους Σύγχρονους καιρούς…
από έναν Μοναδικό αφηγητή…

Υπήρχε ένα δάσος
Η μυρωδιά της βροχής
Θυμάμαι
Πώς έπεφταν και έσπαζαν

Κατάκοψα το Δάσος των Κέδρων
Κουβάλησα το κεφάλι του Φύλακά του
Θυμάμαι ότι ήταν τρυφερά

Τρυφερά όπως το χέρι
Τρυφερά όπως η βλεφαρίδα
Τρυφερά όπως το κόκαλο
Τρυφερά όπως η καρδιά

Το «Outwitting the Devil» είναι ένας μύθος από όλες τις εποχές, για την εποχή μας. Στην ουσία, είναι το πρώτο περιβαλλοντικό ποίημα στον κόσμο.
Είναι συγχρόνως μνήμη και εξομολόγηση, ένα παζλ φτιαγμένο στο σκοτάδι, το οποίο, μεταξύ άλλων, διηγείται ποιοι ήμασταν κάποτε και ποιοι μπορεί να ξαναγίνουμε στο μέλλον.

Akram Khan: Member of the Order of the British Empire (ΜΒΕ)
Τίτλος που του απονεμήθηκε από την Βασίλισσα της Αγγλίας για το έργο του και την προσφορά του στις Τέχνες για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Αναμιγνύοντας το κλασικό με το σύγχρονο, ο Άκραμ Καν εξερευνά τα αρχαιότερα τελετουργικά της ανθρωπότητας στο πλαίσιο του διαρκώς μεταβαλλόμενου πλανήτη μας.

«Outwitting the Devil»

«Αφυπνίστηκα σε έναν νέο τρόπο χορού. Και αυτός είναι να χορεύω τις ιδέες μου μέσα από τα σώματα άλλων, συμπεριλαμβανομένων και πιο ηλικιωμένων χορευτών, που κουβαλούν μέσα τους την ιστορία τους και τα σύνθετα ψυχικά βιώματά τους. Όμως, αυτό που παραμένει αμετάβλητο είναι το πάθος μου για την εξερεύνηση παλιών και νέων μύθων μέσα στο συγκείμενο της εποχής μας». – Akram Khan

Αναμιγνύοντας το κλασικό με το σύγχρονο, ο Άκραμ Καν εξερευνά τα αρχαιότερα τελετουργικά της ανθρωπότητας στο πλαίσιο του διαρκώς μεταβαλλόμενου πλανήτη μας. Συναρμόζει ένα υπέροχο σύνολο από διεθνείς καλλιτέχνες με μεγάλες διαφορές στην πρακτική τους.

Εμπνευσμένο από το απόσπασμα του βαβυλωνιακού έπους του Γκιλγκαμές, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, το καινούργιο έργο του Άκραμ είναι ένα συμπυκνωμένο έπος με θέματά του την τελετουργία και τις αναμνήσεις. Μέσα σε ένα τοπίο από σπασμένες πλάκες και πεσμένα είδωλα, οι χαρακτήρες του ανταλλάσσουν τον πλούτο και τις αφηγήσεις που τους απέμειναν, με σκοπό να ξαναενώσουν τα σπαράγματα της αρχαίας γνώσης που χάθηκαν και λησμονήθηκαν μέσα στον χρόνο, σε ένα ενιαίο σύνολο.

Για να υφάνει την αφήγηση και τον σχεδιασμό αυτού του νέου κομματιού, ο Άκραμ κάλεσε τους στενούς του συνεργάτες: τη δραματουργό Ruth Little, τον συνθέτη Vincenzo Lamagna, τον συντονιστή δοκιμών Mavin Khoo, την ενδυματολόγο Kimie Nakano και τον συγγραφέα Jordan Tannahill, μαζί με τη σχεδιάστρια φωτισμού Aideen Malone και τον σκηνογράφο Tom Scutt. To «Outwitting the Devil» μάς καλεί όλους σε ένα τραπέζι, όπου το ψωμί που μοιραζόμαστε είναι η ζωή, ο θάνατος κι οι μισοξεχασμένοι μύθοι μας.

 

 

Ο βραβευμένος χορευτής και χορογράφος Άκραμ Καν.

Πληροφορίες παράστασης «Outwitting the Devil»

 

Καλλιτεχνικός διευθυντής / χορογράφος: Akram Khan

Δραματολόγος: Ruth Little
Σχεδιάστρια φωτισμού: Aideen Malone
Σκηνογράφος: Tom Scutt
Συνθέτης: Vincenzo Lamagna
Ενδυματολόγος: Kimie Nakano
Συγγραφέας: Jordan Tannahill
Συντονιστής δοκιμών: Mavin Khoo

Ερμηνεύουν: Mythili Prakash or Pallavi Anand, Luke Jessop, Jasper Narvaez, James Vu Anh Pham or Louis T. Partridge, Elpida Skourou and François Testory

 

Πού: Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Πότε: Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, στις 21.00

Εισιτήρια -Πληροφορίες
Προπώληση: TICKETSERVICES.GR – VIVA.GR

https://www.viva.gr/tickets/festival/theater/akram-khan-outwittingthe-devil/
https://www.ticketservices.gr/event/akram-khan-outwitting-the-devil/

Πληροφορίες για την παραγωγή 210 7225469 – 6944 754242