«Μουσικής και αγάπης λόγου»: Μια φλογερή και τρυφερή παράσταση

Η Κατερίνα Γιαννοπούλου σκηνοθετεί τη «Χρονιά με τα 13 φεγγάρια»
1 Σεπτεμβρίου 2021
To «Ιnstar» από την ομάδα χορού Πρόσχημα σε μία μυστική ταράτσα στον Κολωνό
2 Σεπτεμβρίου 2021
Η Κατερίνα Γιαννοπούλου σκηνοθετεί τη «Χρονιά με τα 13 φεγγάρια»
1 Σεπτεμβρίου 2021
To «Ιnstar» από την ομάδα χορού Πρόσχημα σε μία μυστική ταράτσα στον Κολωνό
2 Σεπτεμβρίου 2021

Στην παράσταση «Μουσικής και αγάπης λόγου» η ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή απαγγέλει αποσπάσματα από χαρακτηριστικά κείμενα της εθνεγερσίας.

 

Μια μουσική παράσταση που υπογραμμίζει την ανδρεία, την τόλμη, αλλά και την αντίσταση των αγωνιστών του 1821 με τίτλο «Μουσικής και αγάπης λόγου» παρουσιάζεται την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Λυκόβρυσης/ Πεύκη στο Άλσος Βαρβαρέσου.

Τρυφερή και ξεσηκωτική, αναζωογονητική σαν αεράκι και φλογερή σαν την ίδια την επανάσταση, εντάσσεται στις Βραδιές Πολιτισμού 2021 του Δήμου και πραγματοποιείται σε μουσική διεύθυνση-ενορχήστρωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Δωδώνης, Θεόδωρου Λεμπέση.

Ο λόγος συναντά τις νότες για να διηγηθούν από κοινού μια ιστορία. Την Ιστορία μας. Στην παράσταση «Μουσικής και αγάπης λόγου», η ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή απαγγέλει αποσπάσματα από χαρακτηριστικά κείμενα της εθνεγερσίας, ενώ μια ομάδα καταξιωμένων μουσικών και τραγουδιστών εκτελούν λυρικά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, Βυζαντινά κομμάτια και δημοτικά τραγούδια.

 

 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Δωδώνης, Θεόδωρος Λεμπέσης υπογράφει τη μουσική διεύθυνση και την ενορχήστρωση της μουσικής παράστασης «Μουσικής και αγάπης λόγου».

 

Ο Θεόδωρος Λεμπέσης σημειώνει σχετικά με τη φιλοσοφία πάνω στην οποία δομήθηκε αυτή η μουσική παράσταση: «Ο πνευματικός αγώνας του 1821 αποτελεί κορυφαία μνήμη του Έθνους όχι μόνο λόγω της ανδρείας, του ηρωισμού και της αυτοθυσίας των αγωνιστών. Η μοναδικότητα της Επανάστασης του 1821 έγκειται στο γεγονός ότι εκεί έσμιξαν η πίστη με την παράδοση, τα άρματα με τα γράμματα και η μουσική με την ελπίδα».

Η Βασιλική Νικολαροπούλου Προέδρος ΠΕ.Α.Π Λυκόβρυσης Πεύκης επισημαίνει: «Στον δήμο μας, αλλά και για εμένα προσωπικά, η ανάδειξη του πολιτισμού είναι ανάγκη έκφρασης, είναι η σύζευξη της ιστορίας μας με τα καλλιτεχνικά αγαθά όλων των τεχνών. Έχει ως σκοπό, να υπηρετήσει όλες τις μορφές των τεχνών, τη μουσική, το θέατρο, το χορό αλλά και άλλες εναλλακτικές καλλιτεχνικές δράσεις, να απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, με ένα κοινό παρονομαστή: την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα όλων των καλλιτεχνικών γεγονότων που θα φιλοξενούμε». Αυτό ακριβώς έρχεται να καλύψει η μουσική παράσταση «Μουσικής και αγάπης λόγου».

 

 

 

 

Πληροφορίες παράστασης «Μουσικής και αγάπης λόγου»

Λυρική τραγουδίστρια: Αγγελική Βαρδάκα
Χοράρχης –Πρωτοψάλτης: Χρήστος Βαττής
Αφηγήτρια – ηθοποιός: Παναγιώτα Βλαντή
Συνοδεύει: Ορχήστρα μουσικής δωματίου
Μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση μουσικών έργων: Θεόδωρος Λεμπέσης
Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

 

Πού: Άλσος Βαρβαρέσου

Πότε: Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, στις 20.30

Είσοδος: Ελεύθερη