Μαύρη και πολιτική κωμωδία στο 3ο Open Air Athens Theater Festival

Τι λένε οι τρεις ηθοποιοί για την παράσταση «Ο Ραφτάκος των λέξεων»;
7 Ιουνίου 2021
«Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ» στον Αθήνα 9.84
10 Ιουνίου 2021

Sharing is caring!

 

Το 3ο Open Air Athens Theater Festival που ξεκινάει Πέμπτη 10 Ιουνίου και ολοκληρώνεται τη Κυριακή 13 Ιουνίου, είναι αφιερωμένο σε δύο είδη κωμωδίας: τη μαύρη και την πολιτική κωμωδία.

 

«Δον Καμίλο»

Η Θεατρική Ομάδα Ομάδα του 2510, παρουσιάζει την πολιτική κωμωδία «Δον Καμίλο» του Giovannino Guareschi, σε σύγχρονη, προσαρμοσμένη διασκευή. Η παράσταση ανεβαίνει στο Ανοιχτό Θέατρο της πλατείας Κουμουνδούρου, την Παρασκευή 11/6, στις 21.00, το Σάββατο 12/6, στις 20.30 και τη Κυριακή 13/6, στις 22.00.
Η πολιτική κωμωδία «Δον Καμίλο», κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1948 στην Ιταλία. Η ιδιόμορφη σχέση, άσπονδης φιλίας, του συντηρητικού, καθολικού ιερέα με τον αριστερό δήμαρχο Πεπόνε, αποτέλεσε τη βασική ιδέα πάνω στην οποία γυρίστηκαν 7 πετυχημένες κωμωδίες, θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές.

Το, αρχετυπικό στην ουσία του, αυτό κωμικό δίδυμο, αποτελεί τη διαχρονική βάση πάνω στην οποία μπορεί να επικαιροποιείται συνεχώς, με ακραία κωμικό λόγο, η διαλεκτική σύγκρουση σε επίπεδο κοινωνίας, αλλά και η, πετυχημένη ή αποτυχημένη, υπέρβασή της.

 

 

 

«Αρσενικό και παλιά Δαντέλα»

Η Θεατρική Ομάδα 2510, παρουσιάζει το έργο σε σύγχρονη, προσαρμοσμένη διασκευή, στο Ανοιχτό Θέατρο της πλατείας Κουμουνδούρου, την Πέμπτη 10/6, στις 21.00, το Σάββατο 12/6, στις 22.00 και τη Κυριακή 13/6, στις 20.30.

Η Μαύρη Κωμωδία «Αρσενικό και παλιά Δαντέλα», μια από τις καλύτερες μαύρες κωμωδίες, γράφτηκε για το θέατρο από τον Τζόζεφ Κέζερλινγκ, και παιζόταν στο Μπροντγουέι για 1440 παραστάσεις. Το 1944 γυρίστηκε και για τον κινηματογράφο, από τον σκηνοθέτη Φράνκ Κάπρα, με πρωταγωνιστή τον Κάρυ Γκράντ.
Είναι από τις ελάχιστες μαύρες, πολιτικές κωμωδίες, μια σκληρή κριτική στην ίδια την ιστορία των ΗΠΑ.

Η Θεατρική Ομάδα Ομάδα του 2510, παρουσιάζει το έργο σε σύγχρονη, προσαρμοσμένη διασκευή, στο Ανοιχτό Θέατρο της πλατείας Κουμουνδούρου, την Πέμπτη 10/6, στις 21.00, το Σάββατο 12/6, στις 22.00 και τη Κυριακή 13/6, στις 20.30.

 

 

 

Πληροφορίες παραστάσεων στο 3ο Open Air Athens Theater Festival

 

Πού: Ανοιχτό Θέατρο της πλατείας Κουμουνδούρου
Είσοδος: Συμβολική συνεισφορά 2 ευρώ

Σκηνοθεσία/Διασκευή: Ανδρέας Ζαφείρης
Σκηνικά: Γιάννης Τσιπτσής
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Ελευθερία Σακαρέλη τηλ.: 6906483812

 

«Δον Καμίλο»
Παίζουν αλφαβητικά οι: Μάρκος Ακδόπουλος, Θεόφιλος Βλάχος, Ελένη Ζαγούτη, Δόξια Θεοδωρίδου, Μάριος Κατσακιώρης, Μαρία Κιάφα, Ανθούλα Κολιάδη, Μαρία Μπέσιου, Γιάννης Μπεκιάρης, Στράτος Νικολούδης, Εύα Σταθοπούλου, Ελευθερία Σακαρέλη, Κατερίνα Τσάμη, Γιάννης Τσιπτσής, Evan Skar

 

«Αρσενικό και παλιά Δαντέλα»

Παίζουν αλφαβητικά οι: Αριστείδης Κατράνης, Γιώργος Γιανάκος, Δήμητρα Χρήστου, Δώρα Ανδρίκου, Ειρήνη Λιανοπούλου, Ελευθερία Ματσαρίδου, Ζωγραφένια Πεκλάρη, Καίτη Σταθοπούλου, Κωνσταντίνος Καναβάρος, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Μαριλένα Βήχα, Όλγα Κωστοπούλου, Χαρά Τάκου