mAPs – migrating Artists Project: νέες πολιτιστικές δραστηριότητες

Οι Faithless και η Μαρίνα Αμπράμοβιτς
25 Φεβρουαρίου 2021
«Όνειρο στο κύμα, Έρως Ήρως» διαδικτυακά
28 Φεβρουαρίου 2021
Οι Faithless και η Μαρίνα Αμπράμοβιτς
25 Φεβρουαρίου 2021
«Όνειρο στο κύμα, Έρως Ήρως» διαδικτυακά
28 Φεβρουαρίου 2021

Στο πλαίσιο του mAPs – migrating Artists Project, η MØZ συνεχίζει τις πολιτιστικές δραστηριότητες σε φυσικό και virtual χώρο, μετά τα ιδιαίτερα επιτυχημένα δωρεάν webinars The power of the body on screen / The editor as a chreographer και Cinematic editing / Dynamic filming με θέμα τις καλές πρακτικές κινηματογράφησης του χορού για την οθόνη.

Βασικός σκοπός των δραστηριοτήτων είναι η ενδυνάμωση της κοινότητας και η μετατροπή φυσικών και ψηφιακών πρακτικών σε πεδία πειραματισμού, που αναδημιουργούν συνεχώς τους καλλιτεχνικούς κώδικες και προτείνουν βιώσιμες δημιουργικές λύσεις.

 

Συγκεκριμένα:

Το κοινό θα μπορέσει να συνομιλήσει με διεθνείς καλλιτέχνες σε ένα virtual πρόγραμμα (mAPs e-talks) που θα λάβει χώρα ψηφιακά. Για μικρούς και μεγάλους η ΜØΖ θα διοργανώσει SCREENDANCE WORKSHOPS – χορεύοντας για την κάμερα, που θα πραγματοποιηθούν στον ψηφιακό και φυσικό χώρο σε συνεργασία με την ομάδα Κινητήρας Ω (65+), με το Πολιτιστικό Κέντρο Αμαρουσίου και με το Dare Dance Digitalize – Αντώνης Μπέρτος και το project Further the Movement (με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ και του Δικτύου για τα Κοινωνικά Δικαιώματα του Παιδιού).

Για τους επαγγελματίες σπουδαστές χορού , σε συνεργασία με την Μπέτυ Δραμισιώτη και την Επαγγελματική Σχολή Χορού Ακτίνα θα διοργανωθεί το σεμινάριο χορού DANCING IN DIFFERENCE. Το σεμινάριο στοχεύει στον συνδυασμό του σύγχρονου χορού με στοιχεία popping & voguing και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Στέλλα Κουλουβαρδή και την Αριάδνη Μίκου (mAPs επιλεγμένη καλλιτέχνης). Ενώ για τους εργαζόμενους στο χώρο του χορού θα πραγματοποιηθεί το τρίτο σε σειρά best practices sharing – SCREENDANCE webinar / ΜΟΝΤΑΖ με την Χρυσάνθη Μπαδέκα. (Οι ημερομηνίες για τα συγκεκριμένα σεμινάρια θα ανακοινωθούν τους προσεχείς μήνες.)

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

 

E-talks
27 Φεβρουαρίου 2021 20:00-21:30
THE POLITICAL BODY ON SCREEN – THE POWER OF IMAGE+REPRESENTATION
e-talk event στην ελληνική γλώσσα – zoom link: https://zoom.us/j/3438651653
Συντονίστρια: Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα Κοινωνική Ανθρωπολόγος – Κινηματογραφίστρια Guest Artists: Φένια Κωτσοπούλου cross-disciplinary artist (performance art, dance, video, photography), Alexandra D’ Onofrio, οπτική ανθρωπολόγος, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και community arts facilitator.

27 Μαρτίου 2021 – 20:00-21:30
DANCE+SCREEN amidst covid-19 – SCREENDANCE AS A PRACTICE FOR SOCIAL TRANSFORMATION
e-talk event στην αγγλική γλώσσα – zoom link: https://zoom.us/j/3438651653

Εισαγωγή: Χρυσάνθη Μπαδέκα (mAPs co-founder & Project Manager στην Ελλάδα)
Με τους συγγραφείς του  A Forum of Questions for Active Viewing, Learning and Creating on Screen(s) During a Global Pandemic – μελλοντική έκδοση.
Συντονίστρια: Αριάδνη Μίκου (mAPs selected artist), Elisa Frasson: Ερευνήτρια-Curator, Marisa Hayes: Founding co-director, Festival International de Vidéo Danse de Bourgogne, Marco Longo: Παραγωγός ταινιών και programmer, Katja Vaghi: Ερευνήτρια

Webinars

26 Μαρτίου 2021 – 11:00-13:00
SCREENDANCE WORKSHOP- χορεύοντας για την κάμερα
με την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Ω (65+)
virtual δημιουργική συνάντηση με την ομάδα Κινητήρας Ω (65+) και την Χρυσάνθη Μπαδέκα, με screendance προβολές, συζητήσεις και κινητικές προκλήσεις επάνω στην θεματική power-adventure-transformation.

27 Μαρτίου 2021 – 11:00-13:00
SCREENDANCE WORKSHOP- χορεύοντας για την κάμερα
με την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Ω (65+)

virtual δημιουργική συνάντηση με την ομάδα Κινητήρας Ω (65+) και την Χρυσάνθη Μπαδέκα, με screendance προβολές, συζητήσεις και κινητικές προκλήσεις επάνω στην θεματική power-adventure-transformation.

28 Μαρτίου 2021 -14:00-15:00
SCREENDANCE WORKSHOP- χορεύοντας για την κάμερα
για παιδιά και εφήβους
virtual δημιουργική συνάντηση για παιδιά με gaming videodance challenges και εργαλεία σύνθεσης της κίνησης on screen σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Αμαρουσίου και για μία μικτή ομάδα εφήβων, σε συνεργασία με το Dare Dance Digitalize – Αντώνης Μπέρτος και το project Further the Movement (με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ και του Δικτύου για τα Κοινωνικά Δικαιώματα του Παιδιού).

 

Δηλώσεις Συμμετοχής: mozproductions.contact@gmail.com

Η συμμετοχή σε όλα τα σεμινάρια και workshops είναι δωρεάν για το κοινό.

Το mAPs – migrating Artists Project λαμβάνει χώρα σε Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Φινλανδία και Ιταλία με σκοπό να δημιουργήσει μία πορώδους σχέση μεταξύ των επαγγελματιών καλλιτεχνών και των περιοχών όπου εργάζονται. Είναι ένα transmedia πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ των πέντε ευρωπαϊκών χωρών με δέσμευση σε ισχυρές ηθικές αξίες, αμφισβητώντας σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και εμπλέκοντας κοινότητες σε δημιουργικές διαδικασίες, μέσα από θετικές συζητήσεις, κοινές εμπειρίες, σχόλια και δράσεις. Το mAPs project δημιουργεί συνθήκες εμπιστοσύνης και διαφάνειας, για την οικοδόμηση ενός οργανικού διαλόγου μεταξύ αυτών των δυνάμεων προκειμένου να προκαλέσουν ένα πλαίσιο ζωντανών ανταλλαγών. [ https://migratingartists.com/ ]

mAPs Project Manager στην Ελλάδα : Μπαδέκα Χρυσάνθη-MØZ | www.chrysanthibadeka.com
Σε συνεργασία με την αμκε ΡΕΟΝ – Πωλίνα Κρεμαστά, Ορέστης Τάτσης
και με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ

mAPs EU Project Partner – Leader
(Eπίσημος Συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος – hosting partner)
Γαλλία : DAN.CIN.LAB |  https://www.dancinlab.co/

mAPs EU Project co-Partners
(Eπίσημοι Συντονιστικοί φορείς του Ευρωπαϊκού προγράμματος)
Γερμανία : TANZRAUSCHEN | http://festival.tanzrauschen.institute/
Ιταλία : COORPI | https://coorpi.org/
Φινλανδία: MALAKTA | https://www.malakta.fi/