“Η Τελευταία Μαγνητοταινία του Κραπ” από τους Ginger Creepers

Το Εθνικό Νέων ανακοινώνει τη διαδικτυακή δράση ο Κύκλος του μονόκερου
9 Νοεμβρίου 2020
H Λιούμπα Κριβοχίζα και η «Λυσσασμένη μπαλαρίνα»
10 Νοεμβρίου 2020
Το Εθνικό Νέων ανακοινώνει τη διαδικτυακή δράση ο Κύκλος του μονόκερου
9 Νοεμβρίου 2020
H Λιούμπα Κριβοχίζα και η «Λυσσασμένη μπαλαρίνα»
10 Νοεμβρίου 2020

Οι Ginger Creepers Theater Band (Χρήστος Καπενής – Γρηγόρης Χατζάκης) παρουσιάζουν το εμβληματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ “Η Τελευταία Μαγνητοταινία του Κραπ”, σε συνεργασία με την πλατφόρμα Aejaa όπου έχουν δημιουργήσει το Radioptical Theater.

 

Το ραδιοπτικό θέατρο

Το ραδιοπτικό θέατρο (Radioptical Theater) είναι μία καινοτόμα ιδέα που εμπνέεται από το ραδιοφωνικό θέατρο συνδυάζοντας ένα σύνθετο ηχητικό πλέγμα με παράλληλη οπτική αφήγηση και στοιχεία podcast. Ο ήχος με άλλα λόγια δίνει τη ροή του έργου, ενώ η εικόνα αποκωδικοποιεί τη σκηνοθετική ανάγνωση της παράστασης.
Στο πλαίσιο αυτό οι Ginger Creepers παρουσιάζουν το δικό τους όραμα πάνω στο κορυφαίο έργο του μεγάλου συγγραφέα του παραλόγου.

Η υπόθεση του έργου

Κάπου στο μέλλον, στο καταφύγιό του, ένας γέρος, ο Κραπ, ακούει παλιές ταινίες που έχει ηχογραφήσει στα νεότερα χρόνια του και συνδιαλέγεται μαζί τους. Αυτή η απλή όσο και ευφυής ιδέα, γίνεται η αφορμή για μία από τις κορυφαίες πραγματείες πάνω στο χρόνο, τη μοναξιά και την ύπαρξη.
Στο έργο από γραφής, παρακολουθούμε τον 69χρονο Κραπ στη ρουτίνα του, στο καταφύγιο που έχει απομονωθεί έπειτα από κάποια υποθετική καταστροφή. Για τον εορτασμό των γενεθλίων του ανατρέχει στο ηχητικό του ημερολόγιο παλιότερης χρονιάς ακριβώς πριν αλλάξει ο κόσμος. Χρησιμοποιώντας τη συνθήκη του ραδιοπτικού θεάτρου, οι Ginger Creepers παίρνουν σαν αφετηρία τη νεαρότερη εκδοχή του ήρωα και πραγματεύονται μέσα από τις αφηγήσεις, τον ήχο και τις οπτικές συνθέσεις, έναν κόσμο στο μεταίχμιο, που οραματίζεται ένα μέλλον για να μπορεί ευκολότερα να αποδοκιμάζει το παρελθόν του.

 

Πληροφορίες παράστασης

“Η Τελευταία Μαγνητοταινία του Κραπ” του Σάμιουελ Μπέκετ
Σύλληψη – Μετάφραση – Διασκευή: Ginger Creepers (Χρήστος Καπενής – Γρηγόρης Χατζάκης)
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Μουσική: Βύρων Κατρίτσης
Επικοινωνία: Act for Art / Χρύσα Ματσαγκάνη
Ερμηνεύει ο Χρήστος Καπενής

Για δύο παραστάσεις

Πότε: Τετάρτη 11 και Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, στις 21.00

Δωρεάν στο aejaa.com/video-room

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

Πληροφορίες:
www.gingercreepers.com
www.aejaa.com