Η Δέσποινα Σαραφείδου μιλάει για την παράσταση «Spoon River Quartet»
31 Οκτωβρίου 2020
Η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών για το κλείσιμο των θεάτρων
4 Νοεμβρίου 2020
Η Δέσποινα Σαραφείδου μιλάει για την παράσταση «Spoon River Quartet»
31 Οκτωβρίου 2020
Η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών για το κλείσιμο των θεάτρων
4 Νοεμβρίου 2020

Η θεατρική παράσταση «Μάρτυρες των Αθηνών» σε κείμενο και σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, θα παρουσιαστεί μέσω live streaming την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 στις 20.30, από το κανάλι της Περιφέρειας στο ΥouΤube , με αφορμή τα εβδομηνταπέντε χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας.

 

Ηθοποιοί από διαφορετικές σχολές

Μια ομάδα ηθοποιών από διαφορετικές σχολές και γενιές (Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Εβίτα Ζημάλη, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Μάρκος Μπούγιας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μαριέττα Σγουρδαίου, Αθηνά Τσιλύρα και Κατερίνα Φωτιάδη) ζωντανεύουν το εμπνευσμένο από μαρτυρίες της εποχής κείμενο του Μάνου Καρατζογιάννη. Ο σκηνοθέτης καταπιάνεται ξανά με το ελληνικό ιστορικό τραύμα, μετά το θεατρικό του έργο για τη ζωή της αδικοχαμένης Ελένης Παπαδάκη «Για την Ελένη».

75 χρόνια μετά την Απελευθέρωση της Αθήνας

Με κύριους άξονες την ατομικότητα και την ενσυναίσθηση οι «Μάρτυρες των Αθηνών» αφηγούνται την προσωπική και τη συλλογική ιστορία ενός ολόκληρου λαού, εβδομηνταπέντε χρόνια μετά την Απελευθέρωση της Αθήνας. Οι χοροί, τα τραγούδια, τα κεριά, οι αρβύλες, τα γράμματα, τα κατσαρολάκια, η γατούλα Πρινσερούλα και το τύμπανο. Του πολέμου. Τα παιδικά χρόνια των παππούδων μας ως ρίζα της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση τις εκδηλώσεις μέσα από το παρακάτω link:https://www.youtube.com/embed/live_stream?channel=UCJf8zh4FzNEhvGUZPt70cfw.

 

Πληροφορίες παράστασης

«Οι Μάρτυρες των Αθηνών»

Κείμενο / σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Δραματουργική συνεργασία:  Χρήστος Σολωμός

Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα

Κοστούμια: Ειρήνη Γεωργακίλα – Βασιλική Σύρμα

Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Χουλιάρας

Επικοινωνία: Κατερίνα Αποστολοπούλου, Ευαγγελία Σκρομπόλα

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Εβίτα Ζημάλη, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Μάρκος Μπούγιας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μαριέτα Σγουρδαίου, Αθηνά Τσιλύρα, Κατερίνα Φωτιάδη.

 

 

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Σταθμός την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020.