Θέατρο Πορεία: Με τέσσερις μεγάλες θεατρικές παραγωγές

Ο Δημήτρης Παγώνης σκηνοθετεί τον «Ίκαρο»
29 Σεπτεμβρίου 2020
Το Open Plan του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
2 Οκτωβρίου 2020

Σκηνή από την παράσταση «Δόξα κοινή, από την Οδό Φιλελλήνων» σε σύνθεση κειμένων από τον Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. (Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας).

 

Τέσσερις μεγάλες θεατρικές παραγωγές ανακοινώνει το Θέατρο Πορεία για την περίοδο 2020-2021 .

 

«Τhis is not Romeo and Juliet» σε σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα.

Ένα έργο βασισμένο στο σαιξπηρικό αριστούργημα.

Προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης-με κάθε επιφύλαξη-:

5 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη

 

«Γιούγκερμαν» του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλoου.

Η μεγάλη επιτυχία των δύο τελευταίων ετών, έπειτα από 250 sold out παραστάσεις, συνεχίζει με 10 ακόμα παρουσιάσεις.

Προγραμματισμένες ημερομηνίες παραστάσεων-με κάθε επιφύλαξη-:

από 7 έως 18 Οκτωβρίου

Live streaming μεταδόσεις: Κυριακή 11 & 18 Οκτωβρίου, 19.30 ώρα Ελλάδος

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις διαδικτυακές παραστάσεις ξεκινά την 1η του Οκτώβρη μέσα από την ιστοσελίδα του θεάτρου poreiatheatre.com.

 

«Ευρυδίκη» της Sarah Ruhl, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία του 2013 που αγαπήθηκε πολύ, επιστρέφει.

Προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης-με κάθε επιφύλαξη-:  11 Νοεμβρίου

 

«Δόξα κοινή, από την Οδό Φιλελλήνων»

Σύνθεση κειμένων της ποιητικής διαχρονίας μας, από τον Στρατή Πασχάλη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

Η παράσταση που συγκίνησε κοινό και κριτικούς συνεχίζει για λίγες παρουσιάσεις.

Προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης-με κάθε επιφύλαξη-:  21 Νοεμβρίου

 

Είναι αυτονόητο ότι στο θέατρο Πορεία θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, ώστε κάθε θεατής να νιώθει ασφαλής*

 


Ο Γιάννης Στάκογλου στην παράσταση του έργου «Γιούγκερμαν» του Μ. Καραγάτση, που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τάρλoου. (Φωτογραφία: Βάσια Αναγνωστοπούλου).

Η έκπληξη της σεζόν του Θεάτρου Πορεία

Ως συνέχεια εργώδους προετοιμασίας έξι μηνών θα παρουσιαστεί μία ακόμη πρεμιέρα. Η  πρώτη διαδικτυακή μετάδοση παράστασης σε πραγματικό χρόνο (real time live streaming), με έξι κάμερες, τηλεσκηνοθεσία επί τόπου και με τους θεατές παρόντες στην αίθουσα. Αυτή η προσπάθεια έρχεται να δημιουργήσει ένα νέο είδος, το κινηματογραφούμενο θέατρο, το οποίο θα φτάσει σε όλα τα σπίτια, σε όλες τις γωνιές της χώρας και του κόσμου.

Η διαδικτυακή πρεμιέρα του «Γιούγκερμαν», του συναρπαστικού μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση, είναι προγραμματισμένη για τις 11 Οκτωβρίου. Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Τάρλοου, η θεατρική διασκευή του Στρατή Πασχάλη και η ζωντανή μουσική της Κατερίνας Πολέμη. Ο Γιάννης Στάνκογλου  ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο μαζί με 25 ακόμα ηθοποιούς και μουσικούς επί σκηνής. Η παράσταση προγραμματίζεται, παράλληλα, -με κάθε επιφύλαξη- να κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Πορεία στις 7 Οκτωβρίου.

Θα συμμετέχουν και οι δύο διανομές που στήριξαν την παράσταση τα τελευταία 2 χρόνια, δίνοντας πανηγυρικό τόνο σ’ αυτό το πρωτότυπο φινάλε. Μην τη χάσετε!**

 

* Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τον υγειονομικό έλεγχο και την τήρηση των μέτρων στο θέατρο Πορεία, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του θεάτρου Πορεία.

** Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με το livestreaming των παραστάσεων του Πορεία, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του θεάτρου Πορεία.

 

Η Έλλη Τρίγγου και ο Αργύρης Πανταζάρας στην παράσταση «Τhis is not Romeo and Juliet». (Φωτογραφία: Νίκος Πανταζάρας).

 

 

Ακολουθεί το σημείωμα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του θεάτρου Πορεία, Δημήτρη Τάρλοου

 

Αγαπητοί φίλοι,

Με ανάμικτα συναισθήματα σας καλωσορίζω στην πρώτη μεταπολεμικά χειμερινή σεζόν, όπου κανένας δεν μπορεί να προγραμματίσει τίποτε. Μπορεί μόνο να επιθυμήσει, να οραματιστεί, να πεισμώσει, ακόμα και να θυμώσει, αλλά όχι να προγραμματίσει.

Ίσως, όμως, αυτή η ανασφάλεια να μας φέρει όλους πιο κοντά σε επίπεδο ουσίας, δηλαδή μυσταγωγίας. Η τελετή του θεάτρου θα είναι εκεί για να σας θυμίζει τις μέρες τις παλιές. Οι άνθρωποι του θεάτρου Πορεία σας υπόσχονται μόνο ένα: πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να νιώσετε ασφαλείς, ώστε να βυθιστείτε στη μοναδική παρηγοριά της Τέχνης μας. Ο Γιούγκερμαν, το This is not Romeo and Juliet, η Ευρυδίκη, η Κοινή Δόξα, σας περιμένουν να τα δείτε από κοντά, διατηρώντας φυσικά τις επιφυλάξεις μας εξαιτίας των μέτρων που μπορεί εκτάκτως να επιβληθούν. Δεν διακινδυνεύω προβλέψεις, όμως έχω βαθιά πίστη ότι θα τα καταφέρουμε.

Στη δύσκολη και κρίσιμη αυτή συγκυρία, εμείς επιλέγουμε να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τον πήχη. Έχοντας εργαστεί εντατικά τους τελευταίους έξι μήνες, είμαστε έτοιμοι για μία ακόμα πρεμιέρα. Την πρώτη μας διαδικτυακή μετάδοση παράστασης σε πραγματικό χρόνο (real time live streaming), με έξι κάμερες, τηλεσκηνοθεσία επί τόπου και με εσάς τους θεατές παρόντες στην αίθουσα. Αυτή η προσπάθεια έρχεται να δημιουργήσει ένα νέο είδος: το κινηματογραφούμενο θέατρο.

Μέσω αυτού, το Πορεία θα έχει τη δυνατότητα να φτάνει σε όλα τα σπίτια, σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες, να διαπαιδαγωγεί και να ψυχαγωγεί, να τέρπει και να παρηγορεί. Θα δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους με κινητικά ή άλλα προβλήματα να μη στερούνται το θέατρο, σε μαθητές και εφήβους που ζουν σε μικρά νησιά να έρχονται σε επαφή με τη θεατρική τέχνη. Σε ομογενείς που ζουν στην άλλη πλευρά του πλανήτη να διατηρούν ζωντανή τη σχέση τους με την πατρίδα μας, αλλά και στους ολοένα και περισσότερους ξένους φίλους μας να γνωρίζουν τη σύγχρονη ελληνική θεατρική δημιουργία.

Τέλος, δίνει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων, να συνεχίσουν να εργάζονται και να επιβιώνουν οικονομικά! Και για όσους ανησυχούν για την κατάργηση της διά ζώσης επικοινωνίας: πιστεύουμε ακράδαντα ότι το θέατρο είναι και θα παραμείνει συνώνυμο της ζωντανής επαφής. Όταν η πανδημία θα αποτελεί πια παρελθόν, τα θέατρα θα γεμίσουν και πάλι, και οι δυνατότητες του livestreaming θα παραμείνουν ένα πολύτιμο εργαλείο για την εξωστρέφεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας!

Μη χάσετε λοιπόν την πρώτη online πρεμιέρα μας στις 11 Οκτωβρίου, με τον Γιούγκερμαν του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, θεατρική διασκευή του Στρατή Πασχάλη, με τη ζωντανή μουσική της Κατερίνας Πολέμη, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και 25 ακόμα σπουδαίους ηθοποιούς και μουσικούς επί σκηνής. Η παράσταση προγραμματίζεται, παράλληλα, -με κάθε επιφύλαξη- να κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Πορεία στις 7 Οκτωβρίου. Θα συμμετέχουν και οι δύο διανομές που στήριξαν την παράσταση τα τελευταία 2 χρόνια, δίνοντας πανηγυρικό τόνο σ’ αυτό το πρωτότυπο φινάλε!

 

Καλή σεζόν!

 

Δημήτρης Τάρλοου