Ευτυχία Φαναριώτη. «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός»

«Μαθήματα Πολέμου IIΙ» στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής
22 Σεπτεμβρίου 2020
«Ο Ραφτάκος των λέξεων» στο City Drive-in
29 Σεπτεμβρίου 2020
«Μαθήματα Πολέμου IIΙ» στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής
22 Σεπτεμβρίου 2020
«Ο Ραφτάκος των λέξεων» στο City Drive-in
29 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ευτυχία Φαναριώτη ερμηνεύει την Μαρίνα στην παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» που σκηνοθετεί ο Χάρης Ρώμας.

 

Συνέντευξη: Μαριλένα Θεοδωράκου

 

 

Είναι η Μαρίνα στην παράσταση του έργου «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» την οποία σκηνοθετεί ο Χάρης Ρώμας. Η Ευτυχία Φαναριώτη μιλάει στο theatermag.gr για τη συνεργασία της με τον σκηνοθέτη και την ξεκαρδιστική κωμωδία που ανεβαίνει στην κεντρική θεατρική σκηνή του πλήρως ανακαινισμένου Alhambra Art Theatre.

 

Η πρώτη ταινία, το remake και η καινούργια θεατρική παράσταση

«Είναι μια αγαπημένη σε όλους κινηματογραφική ταινία που γυρίστηκε το 1961 από την  Φίνος Φιλμ. Είχα την τύχη να παίξω και στο remake που έκανε ο Στράτος Μαρκίδης το 2015» λέει η Ευτυχία Φαναριώτη. «Η κληρονόμος του κύριου Τσιφόρου έδωσε στον Χάρη Ρώμα το κείμενο με το χειρόγραφο του Νίκου Τσιφόρου. Ο Χάρης έφτιαξε ένα καινούργιο έργο και δημιούργησε ρόλους που δεν υπήρχαν, οι οποίοι είναι όλοι πρωταγωνιστικοί. Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο θεατρικό έργο, γραμμένο από την αρχή κρατώντας βέβαια τη βασική ιστορία του “Κλέαρχου της Μαρίνας και του κοντού” και των υπολοίπων ηρώων. Η ιστορία είναι γνωστή. Ο Κλέαρχος είναι ο μπαμπέσης σύζυγος, που τον ερμηνεύει ο Χάρης Ρώμας, η Μαρίνα είναι μια φαντασμένη υπερόπτης, αλλά στην ουσία μια λαϊκή γυναίκα η οποία θέλει να είναι αριστοκράτισσα. Ο Κλέαρχος εκμεταλλευόμενος αυτό κάνει τα δικά του πίσω από την πλάτη της. Εκείνη έχει αυτό το ψώνιο και φαντάζεται έναν δικό της κόσμο. Αυτός είναι και ο δικός μου ρόλος, πάνω στον οποίον ο Χάρης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Επίσης, κάνει πολύ ωραία δουλειά και στις πρόβες που βρισκόμαστε ήδη, καθώς ο ίδιος παίζει και σκηνοθετεί».

 

 

Οι ρόλοι που έγραψε ο Χάρης Ρώμας

«Τον Χάρη τον αγαπώ και τον λατρεύω. Είμαστε φίλοι από τότε που ήρθα στην Αθήνα, έχουμε ξαναπαίξει μαζί σε άλλες τρεις παραστάσεις και μάλιστα στις δύο ήμασταν και πάλι ζευγάρι» συνεχίζει η ηθοποιός. «Οι δύο πιο ωραίες συνεργασίες που έχω κάνει στο θέατρο είναι με τον Χάρη. Και τι θέλω να πω με αυτό. Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένας άνθρωπος που δημιουργεί ένα κλίμα, έχει έναν πολύ ευγενικό και διακριτικό τρόπο και δεν επιτρέπει να υπάρχουν παρασκήνια και ίντριγκες. Έχει ένα ταλέντο να διαλέγει τους συνεργάτες του και φέτος είμαστε ένας υπέροχος θίασος ηθοποιών. Με τον Γιώργο Γαλίτη που είναι o κοντός και νομίζω πολύ ταιριαστός στο ρόλο αυτόν, τον Χάρη φυσικά που ερμηνεύει τον Κλέαρχο, την Τάνια Τρύπια που κάνει τη γυναίκα που ξελογιάζει τον Κλέαρχο. Επίσης, έχουμε μια καινούργια ομάδα ηθοποιών που ήταν και μαθητές του Χάρη σε σχολές που έχει διδάξει. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί τούς έχει στηρίξει και στο θέατρο και στην τηλεόραση στο “Καφέ της Χαράς”. Είναι ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης, η Εύη Κολιούλη, ο Αντώνης Καλομοιράκης, η Μαρία Κοκολάκη ηθοποιοί που έχουν ξανασυνεργαστεί με τον Χάρη Ρώμα, όπως και όλοι μας.

Οι ρόλοι είναι πολύ ταιριαστοί σε όλους μας. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο Χάρης, έχει γράψει σπουδαία πράγματα για τον καθένα. Είναι ένα κείμενο αμιγώς θεατρικό του Νίκου Τσιφόρου και φτιαγμένο από τον Χάρη έτσι ώστε οι χαρακτήρες να φαίνονται, να υπάρχουν για να μπορεί ο ηθοποιός να τους φτιάξει και να τους φορέσει. Είμαι πολύ χαρούμενη και είναι τιμή μου που παίζω ξανά μαζί του. Εκείνος άλλωστε με έβγαλε στην τηλεόραση και στο “Καφέ της Χαράς” με το ρόλο της Ρόδης. Τον αγαπώ και τον θαυμάζω σαν συνεργάτη, σαν φίλο και σαν άνθρωπο. Καταφέρνει, έχοντας το ρόλο του θιασάρχη, του ηθοποιού, του σκηνοθέτη και του συγγραφέα, να κρατάει μια ισορροπία και να είμαστε όλοι χαρούμενοι στο θέατρο μαζί του».

 

 

 

 

 

Πληροφορίες παράστασης

 

Πού: Alhambra Art Theatre, Στουρνάρη 53, Αθήνα, τηλ. 210 5220120, www.alhambra-art-theatre.gr

Πότε: από τον Οκτώβριο 2020