«Ο Μικρός Πρίγκιπας» από την Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη

Η Creo Dance Company στη Δανία με το «Commun»
10 Σεπτεμβρίου 2020
Σάλεμ
«Οι Μάγισσες του Σάλεμ» στο θέατρο Εμπορικόν 
15 Σεπτεμβρίου 2020
Η Creo Dance Company στη Δανία με το «Commun»
10 Σεπτεμβρίου 2020
Σάλεμ
«Οι Μάγισσες του Σάλεμ» στο θέατρο Εμπορικόν 
15 Σεπτεμβρίου 2020

Η Χριστίνα Κουλουμπή ετοιμάζει τα σκηνικά και τα κοστούμια για την παράσταση του έργου «Ο Μικρός Πρίγκιπας» που θα σκηνοθετήσει μαζί με την Κάρμεν Ρουγγέρη.

 

Η Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη θα ανεβάσει για τη σεζόν 2020-2021 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ. Το έργο, όπως πάντα, ψήφισαν τα ίδια τα παιδιά την περασμένη χρονιά.

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους. Όλα γύρω μας είναι ασαφή και υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα λόγω της εξέλιξης της πανδημίας. Παρ’ όλα αυτά επιμένουμε. Η Κάρμεν Ρουγγέρη  και η συνεργάτες της ετοιμάζουν μια μεγάλη παραγωγή θεωρώντας ότι δεν πρέπει να σταματήσουν την εκπαιδευτική και πολιτιστική τους προσφορά στο χώρο του θεάτρου για παιδιά.

Το έργο αρχίζει τις πρόβες, με σκοπό να είναι πανέτοιμο, όταν με το καλό θα το επιτρέψουν οι συνθήκες. Όταν, δηλαδή, ανοίξουν τα χειμερινά θέατρα και δοθούν οδηγίες για την λειτουργία τους.  Με αίσθημα υπευθυνότητας και απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια των θεατών, των ηθοποιών και των τεχνικών, θα εφαρμόσουν αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, ώστε να παραμείνουμε όλοι υγιείς.

Το αριστούργημα, λοιπόν, της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που χρόνια τώρα μαγεύει μικρούς και μεγάλους, γίνεται παράσταση για όλη την οικογένεια σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη και σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη και της Χριστίνας Κουλουμπή.  Μια παράσταση που σέβεται τον αρχικό δημιουργό και που έχει σκοπό να βγάλει στην επιφάνεια την ουσία του έργου και ακόμα να φωτιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να το καταλάβει ακόμα και ένα μικρό παιδί.

Την  πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Στέφανος Κορκολής. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Χριστίνας Κουλουμπή, οι χορογραφίες και οι φωτισμοί του Πέτρου Γάλλια, το sound design & video art είναι του Αντώνη Δελαπόρτα και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ο Ανδρέας Κουλουμπής. Υπεύθυνη γραφείου παραγωγής Αγγελική Μαντζουράνη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νεκτάριος Φαρμάκης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Γιάννης Νικολάου, Γιάννης Τσουρουνάκης, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου και Χριστίνα Κουλουμπή.

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

Πληροφορίες: 215 5508270 – 210 3418550

Site: www.karmenrouggeri.gr

Email: k.rouggeriskini1@gmail.com