Η Καμεράτα και ο Γιώργος Πέτρου συνοδεύουν τη Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο

Η Μαρίνα Σάττι στον Κήπο του Μεγάρου
20 Αυγούστου 2020
Θανάσης Σαράντος. Με τον «Αμερικάνο» στο Κηποθέατρο Παπάγου
30 Αυγούστου 2020
Η Μαρίνα Σάττι στον Κήπο του Μεγάρου
20 Αυγούστου 2020
Θανάσης Σαράντος. Με τον «Αμερικάνο» στο Κηποθέατρο Παπάγου
30 Αυγούστου 2020

Τα Βρανδεμβούργια Κοντσέρτα. Οι μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής. Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 13 Φεβρουαρίου 2017.

 

Μια σπουδαία συμμετοχή εξασφάλισε ο  πολιτιστικός οργανισμός Λυκόφως για την πολυαναμενόμενη εμφάνιση της Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο, με την παράσταση του Τομ Βολφ «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις». Την Ιταλίδα σταρ, θα πλαισιώσουν μουσικά οι ήχοι της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου.

Η διάσημη ηθοποιός και ο Τομ Βολφ, διαμόρφωσαν μια νέα εκδοχή της επιτυχημένης παράστασης ειδικά για το Ηρώδειο, με τη συμμετοχή της σπουδαίας ελληνικής ορχήστρας και του πολυβραβευμένου μαέστρου.

Αμέσως μετά την επιστροφή τους από τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Μπαρόκ του Μπάυρωυτ και την εμφάνιση τους στο θρυλικό Theater an Der Wien της Βιέννης, η Καμεράτα και ο Γιώργος Πέτρου θα μοιραστούν την σκηνή του Ηρωδείου με την Μόνικα Μπελούτσι, ερμηνεύοντας αποσπάσματα από έργα που έχουν συνδεθεί με τη ζωή της Μαρίας Κάλλας: Τραβιάτα, Μήδεια, Καβαλερία Ρουστικάνα, Τόσκα, Βέρθερος, η Υπνοβάτις.

 

 

Λίγα λόγια για την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Η σπουδαία ελληνική Ορχήστρα, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, έχει κατακτήσει τις υψηλότερες διεθνείς διακρίσεις μέσα από εμφανίσεις στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές αίθουσες και Φεστιβάλ, με τη διεθνή της ονομασία Armonia Atenea. Είναι πρώτη ελληνική ορχήστρα που συμμετείχε στο εαρινό Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, στα BBC Proms, στο Φεστιβάλ Enescu, στο Klara Festival των Βρυξελλών, ενώ έχει μια εκτενή λίστα διεθνούς δισκογραφίας για μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες που περιλαμβάνουν την DECCA, την Deutsche Gramophone, την ΜDG.

Ο Γιώργος Πέτρου, έχοντας στο ενεργητικό του μια υποψηφιότητα για GRAMMY και ένα  βραβείο ΕCHO CLASSIC, θεωρείται σήμερα διεθνώς ως ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της μουσικής του 18ου αιώνα, καθώς και της μουσικής του G. Rossini. Εμφανίζεται σε μεγάλα ευρωπαϊκά θέατρα όπως η όπερα της Ζυρίχης, το θέατρο του Καπιτωλίου της Τουλούζης, η όπερα της Λειψίας, η όπερα της Κολωνίας, η όπερα της Λωζάννης και συνεργάζεται τακτικά με διάσημες ορχήστρες.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, ενώ πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του μουσικού διευθυντή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Από το 2021 θα είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Χέντελ του Γκέτινγκεν.

 

 

 

Πληροφορίες παράστασης

«Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις»

 

Πού: Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Πότε: 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2020, στις 21.00

 

Εισιτήρια

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 1 – 100  €

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 2  – 80  €

ΖΩΝΗ Α – 70  €

ΖΩΝΗ Β – 55  €

ΖΩΝΗ Γ – 45  €

ΖΩΝΗ Δ – 35 €

ΖΩΝΗ Ε – 25 €

ΖΩΝΗ ΣΤ  – 20 €

ΠΟ – 12 €

ΑΜΕΑ – 10 €

 

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/monica-bellucci-maria-callas και στα καταστήματα Public.

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

 

Η παράσταση παρουσιάζεται στην ιταλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Οι φωτογραφίες της Μόνικα Μπελούτσι είναι του Τομ Βολφ.

 

Σε συνεργασία με τον ΣΦΜ

Το βιβλίο του Τομ Βολφ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Ανδρέα Παππά