Χριστίνα Κουλουμπή. Με την παράσταση «Ο Θησέας και ο Μινώταυρος» σε περιοδεία

Η Κάλλια Θεoδοσιάδη μιλάει για το «Kaspar Machine»
18 Αυγούστου 2020
Έρχεται το «Kaspar Machine», το μεγαλύτερο event της Αθήνας
20 Αυγούστου 2020
Η Κάλλια Θεoδοσιάδη μιλάει για το «Kaspar Machine»
18 Αυγούστου 2020
Έρχεται το «Kaspar Machine», το μεγαλύτερο event της Αθήνας
20 Αυγούστου 2020

Η Χριστίνα Κουλουμπή βρίσκεται σε περιοδεία με την παράσταση «Ο Θησέας και ο Μινώταυρος» και παράλληλα ετοιμάζεται για τον «Μικρό Πρίγκιπα» και τον «Ηρακλή» που θα δούμε τη νέα σεζόν.

 

Συνέντευξη: Μαριλένα Θεοδωράκου

 

Υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια, αφηγείται και συνσκηνοθετεί με την Κάρμεν Ρουγγέρη. Η Χριστίνα Κουλουμπή μιλάει για την παράσταση «Ο Θησέας και ο Μινώταυρος» που παρουσιάστηκε όλο το χειμώνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και τώρα βρίσκεται σε περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Ελλάδας. Με κρητική λύρα, μαντινάδες, χορό και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης τα παιδιά, και όχι μόνο, θα παρακολουθήσουν την πορεία του δημοφιλή ήρωα της μυθολογίας μας, μέσα σε μια προσεγμένη, σε όλες τις λεπτομέρειες, παράσταση.

 

 

«Η αρχή είναι το κείμενο που υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη το οποίο είναι απόλυτα τεκμηριωμένο, έτσι ώστε να αναδεικνύει τον μύθο και τον ήρωα Θησέα» λέει η Χριστίνα Κουλουμπή. «Αυτή τη φορά συνσκηνοθετώ μαζί της και είναι μεγάλη μου χαρά, γιατί προσεγγίσαμε τον ήρωα και τον μύθο αριστοφανικά. Καθώς στη διαδρομή του από την Τροιζήνα στην Αθήνα ο Θησέας συναντά πολλούς κακοποιούς, έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να μην είναι άγριο για τα παιδιά. Έτσι, σκεφτήκαμε να είναι κωμικό, φωτίσαμε τα κωμικά στοιχεία της παράστασης, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος όπου όλοι οι ήρωες είναι υποστηριγμένοι σαν ήρωες του Αριστοφάνη και ερμηνευτικά από τους ηθοποιούς και ενδυματολογικά και σκηνοθετικά βέβαια. Θέλαμε να είναι η παράσταση ένα μικρό σκαλοπάτι για το Αρχαίο Δράμα γενικά και για την Αρχαία Κωμωδία, αλλά και για την Αρχαία Τραγωδία. Γιατί στο δεύτερο μέρος που ο Θησέας πηγαίνει στη Μινωική Κρήτη και στον λαβύρινθο με τον Μινώταυρο και αργότερα που υπάρχει η σκηνή της αναγνώρισης με τον πατέρα του τον Αιγαία είναι πολλά συναισθήματα μαζεμένα. Υπάρχει και πολύ γέλιο, αλλά και πολύ συγκίνηση. Αυτό το μείγμα ήταν για εμάς μεγάλο στοίχημα να το κάνουμε πράξη σε μικρούς και μεγάλους, γιατί η παράστασή μας απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και πραγματικά είναι μια δοκιμασμένη παράσταση. Μπορεί να διακόπηκε απότομα από την επιδημία του Covid-19, αλλά προλάβαμε και είδαμε τον αντίκτυπο που είχε στα παιδιά. Τους άρεσε πολύ και γελούσαν ξεκαρδιστικά».

 

 

«Αυτή τη χρονιά η περιοδεία είναι πιο περιορισμένη σε σχέση με άλλες χρονιές που συνήθως περιοδεύαμε με παραμύθια, ωστόσο νιώθουμε πολύ ωραία που βρισκόμαστε κοντά στον κόσμο σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο και πάνω από όλα μπορούμε να τους προσφέρουμε μια παράσταση με ασφάλεια» συνεχίσει η Χριστίνα Κουλουμπή. «Η Ελληνική Μυθολογία είναι τόσο πλούσια και όταν την βλέπεις εμψυχωμένη επί σκηνής με τον τεκμηριωμένο τρόπο που πάντα πρεσβεύουμε η Κάρμεν Ρουγγέρη και όλη η ομάδα,  καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι να βλέπουν τα παιδιά “ζωντανά” τους ήρωες που μαθαίνουν στο σχολείο. Αυτό είναι το ωραίο. Είναι οι ήρωες που τους μαθαίνεις στο σχολείο και τους βλέπεις ξαφνικά ζωντανά στα μάτια σου. Ο στόχος μας πάντα με την Κάρμεν Ρουγγέρη είναι να μπορούμε να αναδεικνύουμε την ελληνική μυθολογία και τον πλούτο της με τον πιο τεκμηριωμένο τρόπο, γιατί πραγματικά έχουμε απόλυτη πιστότητα σε ότι έχει διασωθεί στους αιώνες πάντα μέσα από τη δική μας αισθητική. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπάρχει αυτή η δυνατότητα, έστω και στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, να είμαστε κοντά στον κόσμο, γιατί πραγματικά το θέατρο είναι η πιο ασφαλής αγκαλιά. Θέλουμε να αγκαλιάσει η παράστασή μας το κοινό με ασφάλεια και απόλυτη προσμονή και ανυπομονησία. Η πορεία μου στο θέατρο είναι διπλή, ήμουν ηθοποιός πολλά χρόνια είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, έχω δουλέψει στο Εθνικό Θέατρο σε πολλές παραστάσεις με καταξιωμένους σκηνοθέτες και τα τελευταία χρόνια πάντα έκανα σκηνικά και κοστούμια στις δικές μας ομάδες και είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί υποστηρίζω και ερμηνευτικά τις παραστάσεις μας. Και βέβαια τώρα και σκηνοθετικά γιατί η γενναιόδωρη Κάρμεν μου, θέλει και μοιράζεται μαζί μου όλο αυτό το ταξίδι της συνδημιουργίας στις παραστάσεις που κάνουμε τόσα χρόνια με τα παραμύθια ή με τη μυθολογία. Είναι ευτυχία για μένα».

 

 

«Η παράσταση είναι γεμάτη κρητική μουσική, ο ιλιγγιώδης ρυθμός παρασύρει μικρούς και μεγάλους και εμάς του ίδιους τους ηθοποιούς. Αποπνέει μια φρεσκάδα, ένα χιούμορ και ήταν πολύ σημαντικό το ταξίδι από την πρόβα μέχρι την παράσταση που παραδώσαμε στο κοινό στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης που παιζόταν την περασμένη σεζόν. Είναι ένα πάντρεμα της κρητικής μουσικής, με τον Ερωτόκριτο μαζί με τα τραγούδια της Κρήτης που σου φέρνει ένα άρωμα Ελλάδας, βλέπεις και τον Μινώταυρο στο τέλος, τον Θησέα, και όλους τους ήρωες που τους υποστηρίζουν οι πολύ καλοί μας ηθοποιοί. Έχουμε ξεκινήσει ήδη τα επόμενα ταξίδια μας νοητικά τουλάχιστον για τις παραστάσεις που θα φτιάξουμε για την ερχόμενη σεζόν, μακάρι να πάνε όλα καλά και να μπορεί ο κόσμος να έρθει να μας δει και εμείς να προσφέρουμε στον κόσμο αυτό που κάνουμε. Αυτό είναι το καλό με το θέατρο, πραγματικά πιστεύω ότι μπορείς να δεις μια παράσταση με ασφάλεια γιατί έχεις τη μάσκα σου, έχεις το αντισηπτικό και φυσικά πάντα κρατάμε τις αποστάσεις. Είναι τόσο σημαντικό να τρέφεται η ψυχούλα των παιδιών μέσω του θεάτρου. Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία της παράστασης του “Μικρού Πρίγκιπα” όπου η Κάρμεν Ρουγγέρη έχει γράψει ένα υπέροχο κείμενο έτσι ώστε αυτό το πολύ ιδιαίτερο κείμενο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ να το καταλάβει και το πιο μικρό παιδί. Είναι μια ιστορία που έχει μαγέψει μικρούς και μεγάλους και φιλοδοξούμε και εμείς να τους μαγέψουμε με την παράστασή μας. Μια πολύ μεγάλη πρόκληση, γιατί έχει εξαιρετικές ιδέες σαν κείμενο και αυτές θέλουμε να φωτίσουμε. Παράλληλα από το δικό μου μετερίζι έχω αρχίσει και φτιάχνω τα σκηνικά και τα κοστούμια μας για να αρχίσουμε πρόβες από Σεπτέμβριο και να παραδοθεί η παράσταση από το Νοέμβριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Επίσης, στο Christmas Theater έχουμε μια συμπαραγωγή με τον κύριο Περάκη όπου θα φωτιστεί ο “Ηρακλής και οι άθλοι του”. Πρέπει να πούμε ότι στο Christmas Theater μπορεί να πάει πολύς κόσμος με μεγάλη ασφάλεια και αυτό μας ενδιαφέρει καθώς είναι μια σημαντική συνθήκη που πρέπει να έχουμε όλοι. Είναι σημαντικό να παρακολουθούμε θέατρο, αλλά με το απόλυτα σωστό υγειονομικό πρωτόκολλο, να είμαστε σε απόσταση και να μπορούμε να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα που χρειάζεται να μαγευτεί το κοινό».

 

 

Πληροφορίες παράστασης

 «Ο Θησέας και ο Μινώταυρος»

Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή

Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση – χορογραφίες – φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Μουσική επεξεργασία – Videoart: Αντώνης Δελαπόρτας

Στίχοι : Ανδρέας Κουλουμπής

Προσαρμογή – διδασκαλία τραγουδιού: Αγάπη Διαγγελάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργάκη

Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου

Υπεύθυνη γραφείου παραγωγής: Αγγελική Μαντζουράνη

 

 

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Κατερίνα Γεωργάκη, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Άρης Δελαγραμμάτικας, Χριστίνα Κουλουμπή, Μανώλης Κλωνάρης,  Γιώργος Μπανταδάκης, Στέλιος Νίνης, Σωτήρης Σουριανός και Βασίλης Τσιγκριστάρης.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.karmenrouggeri.gr

Υπεύθυνη περιοδείας κυρία Ελένη Καρτάση –  Τηλ.: 6980600483

 

Έναρξη παραστάσεων: Από 4 Αυγούστου 2020

Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια παράστασης:  2 ώρες με διάλειμμα

Λήξη παραστάσεων: Μέσα Σεπτεμβρίου

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10 ευρώ

 

Προπώληση: www.viva.gr

 

 

Πρόγραμμα παραστάσεων καλοκαιρινής περιοδείας 2020

 

4/8/2020    ΤΡΙΤΗ          ΙΩΑΝΝΙΝΑ  ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ Ε.Η.Μ. (ΦΡΟΝΤΖΟΥ)

 

5/8/2020    ΤΕΤΑΡΤΗ    ΠΡΕΒΕΖΑ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΡΙΤΣΟΣ

 

9/8/2020    ΚΥΡΙΑΚΉ    ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΕΑΣ

ΜΑΚΡΗΣ

 

11/8/2020  ΤΡΙΤΗ              ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ

 

12/8/2020  ΤΕΤΑΡΤΗ    ΛΑΥΡΙΟ      ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ

ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ»

 

13/8/2020  ΠΕΜΠΤΗ    ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞ»

 

16/8/2020  ΚΥΡΙΑΚΗ    ΔΙΟΝ        ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

 

17/8/2020  ΔΕΥΤΕΡΑ    ΒΕΡΟΙΑ     ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

 

21/8/2020  ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ      ΣΑΡΩΝΙΔΑ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ CINEMAX

 

22/8/2020  ΣΑΒΒΑΤΟ   ΑΡΤΕΜΙΔΑ

 

25/8/2020  ΤΡΙΤΗ           ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ  ΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ

 

26/8/2020  ΤΕΤΑΡΤΗ    ΚΟΜΟΤΗΝΗ       ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 

27/8/2020  ΠΈΜΠΤΗ    ΣΕΡΡΕΣ      ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ

 

28/8/2020  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ        ΘΕΣ/ΚΗ     ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

 

29/8/2020  ΣΑΒΒΑΤΟ   ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

 

30/8/2020  ΚΥΡΙΑΚΗ    ΚΑΒΑΛΑ     ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

 

2/9/2020    ΤΕΤΑΡΤΗ    ΑΙΓΑΛΕΩ

 

3/9/2020    ΠΕΜΠΤΗ    ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

 

4/9/2020    ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ       ΣΠΑΡΤΗ     ΣΑΙΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

7/9/2020    ΔΕΥΤΈΡΑ    ΝΙΚΑΙΑ              ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

 

8/9/2020    ΤΡΊΤΗ   ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΙΚΗ

ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ»