«Μακμπέθ», «Hotel Éternité» και «Χίλιες και μία Ιστορίες». Διαδικτυακές προβολές των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου που διακόπηκαν

«Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο» με «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ
3 Απριλίου 2020
Θέατρο, χορός, μουσική, συζητήσεις, διαλέξεις μέσα από το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση
4 Απριλίου 2020

Η Μαρία Κίτσου και ο Δημήτρης Λιγνάδης στην παράσταση του έργου «Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που παρουσιάζεται διαδικτυακά την Παρασκευή 3 Απριλίου στις 21.00.

 

Τo Εθνικό Θέατρο, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας των Υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού & Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ανταποκρινόμενο στην ανάγκη,  για ανάπτυξη εναλλακτικών τρόπων πρόσβασης των πολιτών στον πολιτισμό, προχωρά σε μια σειρά διαδικτυακής προβολής παραστάσεων οι οποίες διακόπηκαν βιαίως λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID -19.

Σε αυτό το πρωτόγνωρο και ζοφερό περιβάλλον που όλοι βιώνουμε, το Εθνικό Θέατρο και  μέσα  από τη διεύθυνση www.n-t.gr  θα έχει μία ιδιαίτερη θέση στην καθημερινότητα της καθεμιάς και του καθενός από εμάς.

Το πρόγραμμα για την τρέχουσα εβδομάδα 3, 4 και 5 Απριλίου 2020 περιλαμβάνει δωρεάν τις εξής προβολές:

«Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ,  σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη την Παρασκευή  3 Απριλίου στις 21.00. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Βασίλης Καραμπούλας, Μαρία Κίτσου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αναστάσης Λαουλάκoς, Δημήτρης Λιγνάδης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιώργος Μπένος, Γιώργος Μπινιάρης, Ράνια Οικονομίδου, Τζέο Πακίτσας, Ορέστης Τζιόβας, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος.

«Hotel Éternité» του Γιάννη Καλαβριανού, σε σκηνοθεσία του ίδιου την Κυριακή 5 Απριλίου στις 21.00. Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Δέσποινα Γιαννοπούλου , Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Κατσιαδάκη, Χρήστος Κραγιόπουλος, Νίκος Λεκάκης, Χριστίνα Μαξούρη, Αλεξία Μπεζίκη, Αργύρης Ξάφης.

«Χίλιες και μία Ιστορίες» (για παιδιά από 5 χρόνων) του Μάικ Κέννυ, σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μυρτώς Μακρίδη το Σάββατο 4 Απριλίου στις 17.00  και την Κυριακή 5 Απριλίου στις 12.00. Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Χρηστίνα Γαρμπή, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Ιωάννης Δενδρινός, Θέμης Θεοχάρογλου, Ρωμανός Καλοκύρης, Λήδα Καπνά, Γιάννης Καράμπαμπας, Εμμανουήλ Κοντός, Κατερίνα Λάττα, Προμηθέας Νεραττίνι-Δοκιμάκης, Χρήστος Πίτσας, Ιωάννα Ραμπαούνη.

 

Οι προβολές των παραστάσεων θα είναι διαθέσιμες τις ίδιες μέρες και ώρες από τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού www.culture.gr καθώς και  του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  www.mindigital.gr 

 

Μείνετε συντονισμένοι καθώς οι παραπάνω προβολές θα εμπλουτιστούν και με άλλες για τις οποίες θα ενημερώνεστε από το Εθνικό Θέατρο σε εβδομαδιαία βάση, όπως και για κάθε νέα διαδικτυακή του δράση.

 

Η παράσταση «Hotel Éternité» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού θα προβληθεί διαδικτυακά την Κυριακή 5 Απριλίου στις 21.00.

 

 

 

Η παράσταση «Χίλιες και μία Ιστορίες» του Μάικ Κέννυ, σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μυρτώς Μακρίδη θα προβληθεί διαδικτυακά το Σάββατο 4 Απριλίου στις 17.00 και την Κυριακή 5 Απριλίου στις 12.00.