Ημερολόγια θεάτρου σε καραντίνα. Μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Δικτύου Θεάτρου Ντοκιμαντέρ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2020
30 Μαρτίου 2020
Μια virtual περιήγηση στην έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου»
2 Απριλίου 2020
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2020
30 Μαρτίου 2020
Μια virtual περιήγηση στην έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου»
2 Απριλίου 2020

 

Το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ ξεκινάει την πρωτοβουλία «Ημερολόγια θεάτρου σε καραντίνα» όπου κάθε μέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, άνθρωποι που κάνουν εφικτή τη συλλογική τέχνη του θεάτρου όπως ηθοποιοί, ταξιθέτες, σκηνοθέτες, κατασκευαστές σκηνικών, συγγραφείς, διευθυντές παραγωγής, δραματουργοί, εκπαιδευτές, φωτιστές, καλλιτεχνικοί διευθυντές, σκηνογράφοι, καθηγητές, ταμίες, φροντιστές γράφουν τη δική τους σελίδα στο συλλογικό αυτό ημερολόγιο-ντοκιμαντέρ. Άνθρωποι με διαφορετικές ιδιότητες και επαγγέλματα του θεάτρου, από διαφορετικά μέρη του πλανήτη, μοιράζονται με το κοινό μία μέρα από τη ζωή τους, τις σκέψεις τους, τους διαλόγους, τις ιστορίες τους. Άνθρωποι του θεάτρου χωρίς θέατρο, έξω από το φυσικό τους χώρο, αλλά μέσα στη ζωή.

 

Με τη δράση αυτή, που προαναγγέλθηκε στις 27 Μαρτίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, το ΔΔΘΝ επιχειρεί μια καταγραφή-αποτύπωση των ημερών μας. Ταυτόχρονα επιδιώκει να βρει έναν τρόπο επικοινωνίας και δημιουργίας, μέσα από μια εναλλακτική «σκηνή», για όσο καιρό βρισκόμαστε μακριά της και μακριά ο ένας από τον άλλο.

 

Οι σελίδες ημερολογίου θα φορτώνονται κάθε μέρα στο https://documentarytheatre.com/theatre-diaries-in-quarantine/

 

Σήμερα, 2 Απριλίου, με το βλέμμα στραμμένο στο δοκιμαζόμενο λαό της γειτονικής Ιταλίας, δίνουμε την πρώτη σελίδα του ημερολογίου στην Micaela Casalboni, ηθοποιό και καλλιτεχνική συν-διευθύντρια του Teatro dell’Argine, στο San Lazzaro di Savena της Μπολόνια.

 

 

  • Το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ είναι μια πρωτοβουλία της PLAYS2PLACE
  • Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού