«Το Σπίτι του Καραγκιόζη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Φοίβος Συμεωνίδης μιλάει για «Το Σκλαβί»
16 Ιανουαρίου 2020
Αγγελική Φράγκου: «Στα παιδιά πρέπει να λέμε την πλήρη αλήθεια»
17 Ιανουαρίου 2020
Ο Φοίβος Συμεωνίδης μιλάει για «Το Σκλαβί»
16 Ιανουαρίου 2020
Αγγελική Φράγκου: «Στα παιδιά πρέπει να λέμε την πλήρη αλήθεια»
17 Ιανουαρίου 2020

Η Αρετή Κετιμέ και ο Ηλίας Καρελλάς στην παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής».

 

Με όχημα το χιούμορ και τη μουσική, ο σκιοπαίκτης των παιδιών Ηλίας Καρελλάς καλωσορίζει για δεύτερη χρονιά παιδιά από πέντε ετών στο «Σπίτι του Καραγκιόζη» με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής». Μελωδίες και σπάνια τραγούδια από τη Θράκη ως την Κρήτη και από το Ιόνιο ως το Αιγαίο, ξεκαρδιστικές ατάκες του Καραγκιόζη, σε ένα σπίτι γεμάτο σκιές και άρωμα Ελλάδας και σε μια παράσταση που εμπνέεται από  την ελληνική παράδοση με σύγχρονη ματιά. Συνοδοιπόρος του Ηλία Καρελλά είναι η Αρετή Κετιμέ που θα μας μαγέψει με τη φωνή και το σαντούρι της.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο 300 τ.μ. στο Φουαγιέ Ισογείου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ζωντανεύουν τρισδιάστατα το εσωτερικό του σπιτιού του Καραγκιόζη και η ιστορία του θεάτρου σκιών από τη γέννησή του ως τις μέρες μας. Με οδηγούς τους εμψυχωτές, οι μικροί θεατές ταξιδεύουν στον χωροχρόνο μέσα από μια μοναδική βιωματική εμπειρία. Μέσα από μια πολυδιάστατη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο ανακαινισμένο σπίτι του Καραγκιόζη, θα ανακαλύψουμε μυστικά κρυμμένα στα βάθη των αιώνων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και θα δούμε σπάνιες συλλεκτικές φιγούρες του θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο.
Στο τέλος αυτής της διαδρομής, ο Ηλίας Καρελλάς στήνει το λευκό πανί του στην αυλή του σπιτιού του Καραγκιόζη και, μαζί με όλους τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, μας προσκαλεί να απολαύσουμε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής», ένα πολυθέαμα με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Τον Ηλία Καρελλά και την Αρετή Κετιμέ (φωνή, σαντούρι) πλαισιώνουν ο Τάσος Αντωνίου (κιθάρα, μπουζούκι, τραγούδι), ο Έκτορας Κυριάκου (βιολί, λαούτο, μαντολίνο, τραγούδι), η Δήμητρα Κώνστα (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας), η Όλγα Παπαθεοδώρου (εμψύχωση, κρουστά) και ο Νικόλας Τζιβελέκης (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας).

 

 

Εκπαιδευτικό εργαστήριο «Φτιάξε τον Καραγκιόζη»

Κυριακή 2 και Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

«Το σπίτι του Καραγκιόζη» στην Παιδική Σκηνή Β’, στο Φουαγιέ ισογείου, μεταμορφώνεται σε εργαστήριο, και ο Ηλίας Καρελλάς προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να το επισκεφθούν για να ανακαλύψουν τη μαγεία του θεάτρου σκιών. Θα μάθουν από ποια υλικά φτιάχνεται μια φιγούρα, πώς κινείται, πώς γίνονται οι φωνές, ενώ θα κατασκευάσουν τη δική τους επαγγελματική φιγούρα με τον αγαπημένο τους ήρωα. Και στο τέλος, τα παιδιά θα βρεθούν πίσω από τον μπερντέ για να παίξουν σαν αληθινοί καραγκιοζοπαίχτες!

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο «Φτιάξε τον Καραγκιόζη» διοργανώνεται την Κυριακή 2 και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω. Έχουν προγραμματιστεί δύο γκρουπ, το πρώτο για παιδιά 5 έως 7 ετών από τις 11.00 έως τις 12.30 και το δεύτερο για παιδιά 8 έως 12 ετών από τις 13.00 έως τις 14.30. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 25 παιδιά ανά εργαστήριο, και  το κάθε εργαστήριο διαρκεί 90 λεπτά.

 

 

Πληροφορίες παράστασης

Το σπίτι του Καραγκιόζη

«Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής»

 

 

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 7282333

Πότε:

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.30, κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες: 210 7777104, 210 7777124

Παραστάσεις για το κοινό

Κάθε Σάββατο από 18 Ιανουαρίου 2020 έως 11 Μαρτίου 2020, στις 17.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ (γενική είσοδος)

 

 

Εκπαιδευτικό εργαστήριο «Φτιάξε τον Καραγκιόζη»

 

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 7282333

Πότε: Κυριακή 2 και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

 

Παιδιά 5 – 7 ετών | 11.00 – 12.00

Παιδιά 8 – 12 ετών | 11.00 – 14.30

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων | 25 παιδιά ανά εργαστήριο

Διάρκεια: 90 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ, 10  ευρώ (για αδέρφια)