Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Περικλής Μουστάκης: «Η αγάπη είναι το πλέον επαναστατικό συναίσθημα που μπορεί να υπάρξει σήμερα»
12 Δεκεμβρίου 2019
Η Ειρήνη Φαναριώτη και η Κορίνα Κόκκαλη μιλούν για την παράσταση «Heliotopia»
14 Δεκεμβρίου 2019
Περικλής Μουστάκης: «Η αγάπη είναι το πλέον επαναστατικό συναίσθημα που μπορεί να υπάρξει σήμερα»
12 Δεκεμβρίου 2019
Η Ειρήνη Φαναριώτη και η Κορίνα Κόκκαλη μιλούν για την παράσταση «Heliotopia»
14 Δεκεμβρίου 2019

Η σκηνοθέτις και περφόρμερ Μαρίνα Μέργου και η ποιήτρια και ηθοποιός Πελαγία Φυτοπούλου έχουν επιμεληθεί την εκδήλωση με τίτλο joker@yahoo.040 και θέμα «H επικοινωνία στον κόσμο της τεχνολογίας» που πραγματοποιείται στο Λεωφορείο 040.

 

Δράσεις διαφορετικού ύφους για όλες τις ηλικίες προτείνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τις ημέρες Χριστουγέννων και πάει όπου… υπάρχουν άνθρωποι. Ο Άρης Ρέτσος παρουσιάζει χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, πέντε performers ντυμένοι Jokers μοιράζουν ποιήματα στους επιβάτες του λεωφορείου 040 από Αθήνα προς Πειραιά στη δράση που επιμελείται η σκηνοθέτις και περφόρμερ Μαρίνα Μέργου με την ποιήτρια και ηθοποιό Πελαγία Φυτοπούλου, το μουσικό σύνολο Libro Coro γεμίζει μελωδίες τα παγκάκια του Πειραιά και η Αγγελική Φράγκου παρουσιάζει τη θεατρική δράση «Η Θεία Λένα πάει όπου υπάρχουν παιδιά» στο Ianos Café στην οδό Σταδίου.

 

 

Τα «μικρά» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τα «μικρά» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τον Άρη Ρέτσο. Πρόκειται για ένα αφηγηματικό ταξίδι λόγου και ποίησης με όχημα το «Γούτου Γούπατου» και «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη» και  ηχητικές -μουσικές παρεμβολές Νίκου Σκαλκώτα. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Άρης Ρέτσος παρουσιάζει με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο τα χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο Σκιαθίτης συγγραφέας, με τα δυο χαρακτηριστικά διηγήματά του για τα Χριστούγεννα, μας οδηγεί στην παγωμένη Γέννηση. Με το απαράμιλλο ύφος και ήθος της γλώσσας του, μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές και σε μια Ελλάδα τόσο μακρινή, όσο και οικεία.

 

Πού: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Φουαγιέ Α, Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, τηλ. 210 4143310

Πότε: Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, στις 20.30

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Ποίηση on the road

Για τρίτη χρονιά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φέρνει την ποίηση και τους ποιητές στην καρδιά της πόλης. Μια σειρά ποιητικών performance που φέτος επιμελούνται η σκηνοθέτις και περφόρμερ Μαρίνα Μέργου και η ποιήτρια και ηθοποιός Πελαγία Φυτοπούλου. Πρώτη εκδήλωση με τίτλο  joker@yahoo.040 και θέμα «H επικοινωνία στον κόσμο της τεχνολογίας» στο  Λεωφορείο 040. Ένας παράξενος χρωματιστός άντρας ταξιδεύει από το Χόλιγουντ στον Πειραιά. Είναι ήρωας κόμικς ή ένας συνηθισμένος άνθρωπος βγαλμένος από τα συντρίμμια της παγκόσμιας κοινότητας; Η εικονική πραγματικότητα συναντά την πραγματικότητα της ποίησης σε μια σουρεαλιστική performance που θα διαδραματιστεί στο λεωφορείο 040 που ενώνει την Αθήνα με τον Πειραιά. Στο ιστορικό λεωφορείο 040 που συνδέει την Αθήνα με τον Πειραιά μπαίνουν διαδοχικά performers ντυμένοι Jokers. Παρουσιάζουν στο κοινό την ποιητική ιστορία τους με θέμα την επικοινωνία στην εποχή της τεχνολογίας με μουσική υπόκρουση ενός τρομπετίστα και μοιράζουν ποιήματα στους επιβάτες του λεωφορείου.

Ποιήματα και κείμενα των: Φάνη Παπαγεωργίου, Παναγιώτη Μηλιώτη, Πηνελόπη Ζαρδούκα, Λουκά Λιάκο, Κωνσταντίνο Λουκόπουλο και Τζώρτζ Όργουελ

Performers: Γιάννης Βλάχος, Ειρήνη Ρουμελιωτάκη, Χριστίνα Κούρτη, Κατερίνα Βελοπούλου, Πελαγία Φυτοπούλου

Τρομπέτα: Γιάννης Μητάς

Πού: στο  Λεωφορείο 040 (έναρξη δρώμενου στο Σύνταγμα και τέλος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά)

Πότε: Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, στις 12.00

 

Η ηθοποιός Αγγελική Φράγκου παρουσιάζει τη θεατρική δράση «Η Θεία Λένα πάει όπου υπάρχουν παιδιά».

 

«Η Θεία Λένα πάει όπου υπάρχουν παιδιά»
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και η ηθοποιός Αγγελική Φράγκου φέρνουν τη «Θεία Λένα» στον Iανό με τη θεατρική δράση «Η Θεία Λένα πάει όπου υπάρχουν παιδιά», η οποία παρουσιάζεται στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε παιδιά που νοσηλεύονται στους θαλάμους των παιδιατρικών κλινικών της Αττικής (Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη κ Αγλαΐας Κυριακού», Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, Γενικό Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο», Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», Φλόγα – Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο). Κατά τη διάρκεια της θεατρικής αφήγησης ζωντανεύουν, τα νοσταλγικά παραμύθια που τα παιδιά στην Ελλάδα πρωτάκουσαν στη δεκαετία του 1950 μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές της «Θείας Λένας» ή καλύτερα της Αντιγόνης Μεταξά. Μετά την αφήγηση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι και εικαστικό εργαστήριο με σκοπό μία έκθεση ζωγραφικής φτιαγμένη από τους μικρούς μας θεατές!

 

Πότε: Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου
Πού: Ianos Café, οδός Σταδίου στις 12.00
Διάρκεια θεατρικής δράσης: 60 λεπτά (Αφήγηση: 30 λεπτά, Δραστηριότητες: 30 λεπτά)

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Μουσικά στιγμιότυπα στα παγκάκια του Πειραιά με το μουσικό σύνολο Libro Coro

Τα παγκάκια του Πειραιά γεμίζουν μελωδίες. Αναπάντεχα μουσικά στιγμιότυπα σε παγκάκια του κεντρικού αλλά και του ευρύτερου Πειραιά, με μουσικές εκπλήξεις σε «άτακτες» ώρες και με «απρόβλεπτες» εμφανίσεις, άλλοτε σαν πυγολαμπίδες και άλλες φορές σαν πυροτέχνημα. Μικρά μουσικά φωνητικά/μουσικά μπουκέτα στα όρια της ρουτίνας και του φανταστικού.

Πότε: Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019  Δραγάτση, στις 20.00, Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, Παλαμηδίου και Μαυρομιχάλη στη 13.30 και οδός Σωτήρος και Καραϊσκου στις 12.00 και στις 20.00, Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019 Λιοντάρι-Καλλίπολη, στις 12.00, Δευτέρα30 Δεκεμβρίου 2019 Αγ. Δημήτρης, στις 18.00, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2020 στον περίβολο της εκκλησίας Οδηγήτρια, στις 12.00

Στο πλαίσιο του ίδιου κύκλου το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro θα δώσει μια μικρή συναυλία την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, στις 23.00 το βράδυ μετά το τέλος της παράστασης «Πόλεμος και Ειρήνη» του Λέοντος Τολστόι στην κεντρική είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Συμμετέχουν: Σταυρούλα Μέντη- Ζήσιμος Σουλκούκης (βιολί), Ανδρέας Βιδάλης (τσέλλο), Νίκος Παχάκης (κιθάρα), Δημήτρης Κολοσιώνης (πλήκτρα) και Μιχάλης Γκαρτζόπουλος- Ανθή Γουρουντή (πιάνο).