Θέατρο χωρίς κινητό. Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις του «Lemon» στο Μπάγκειον

Κωνσταντίνος Χατζής: «Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα έργα και πρέπει να τα ανεβάζουμε στο θέατρο»
10 Δεκεμβρίου 2019
«Η μικρή γοργόνα» στο θέατρο Αλκμήνη
11 Δεκεμβρίου 2019
Κωνσταντίνος Χατζής: «Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα έργα και πρέπει να τα ανεβάζουμε στο θέατρο»
10 Δεκεμβρίου 2019
«Η μικρή γοργόνα» στο θέατρο Αλκμήνη
11 Δεκεμβρίου 2019

Στις τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Μπάγκειον οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το «Lemon» χωρίς να πάρουν το κινητό τους τηλέφωνο εντός της αίθουσας χορού, όπου πραγματοποιείται η παράσταση (Φωτογραφίες: Παναγιώτης Αγκαβανάκης).

 

Είναι το επιτυχημένο πείραμα των Experimento. Ο λόγος για την παράσταση «Lemon» που ολοκληρώνεται στο Μπάγκειον την πρώτη ημέρα του νέου έτους. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: 30 συνεχόμενα sold out, πάνω από 3.000 θεατές «επιβιβάστηκαν» στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν, προστέθηκαν αλλεπάλληλες παρατάσεις λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος. Ο Μελαχρινός Βελέντζας στο ρόλο του θρυλικού πιανίστα 1900 και ο Γιώργος Δρίβας, στο ρόλο του τρομπετίστα Τιμ Τούνυ, αφηγούνται με όλα τους τα εκφραστικά μέσα την πιο ανθρώπινη ιστορία του προηγούμενου αιώνα. Η παράσταση – εμπειρία λαμβάνει χώρα στην αίθουσα χορού του ιστορικού ξενοδοχείου Μπάγκειον, όπου η παλιά αίγλη συναντά τη φυσική φθορά και η απίστευτη ιστορία του πιανίστα, που γεννήθηκε πάνω σε ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό, συναντά την προσωπική ιστορία του καθένα από εμάς.

Στις τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Μπάγκειον (23, 25, 30/12 2019 και 1/1/2020), οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το «Lemon» χωρίς να πάρουν το κινητό τους τηλέφωνο εντός της αίθουσας χορού, όπου πραγματοποιείται η παράσταση. Θα έχουν τη δυνατότητα να το αφήσουν με ασφάλεια σε ειδικά διαμορφωμένο εικαστικό spot όπου θα υπάρχουν άτομα της παραγωγής ακριβώς έξω από την αίθουσα χορού. Τα πρώτα κινητά που θα τοποθετηθούν θα είναι των δύο ηθοποιών, Μελαχρινού Βελέντζα και Γιώργου Δρίβα, του technical manager του «Lemon» Λευτέρη Δούρου, καθώς και των υπολοίπων μελών της ομάδας παραγωγής. Μέσα από αυτή τη δράση, οι Experimento προτείνουν την επιστροφή σε μία ολοκληρωτική εμπειρία θέασης, όπου ο θεατής επιτρέπει στον εαυτό του να συγκεντρωθεί πραγματικά στο έργο σεβόμενος την επιλογή του να δει θέατρο, τους υπόλοιπους θεατές και φυσικά τους ηθοποιούς επί σκηνής. Το ζήτημα δεν είναι να απενεργοποιήσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα, αλλά να ενεργοποιήσουμε τις αισθήσεις μας.

Πριν την έναρξη και μετά το τέλος κάθε παράστασης, μπορείτε να ξεναγηθείτε στην έκθεση των Experimento με φωτογραφίες από τους πρωτότυπους προορισμούς όπου έχει ταξιδέψει το Lemon. Η φωτογραφική έκθεση λειτουργεί στο χώρο ακριβώς απέναντι από την αίθουσα χορού όπου παρουσιάζεται η παράσταση.

 

 

 

 

 

Πληροφορίες παράστασης

«Lemon» βασισμένο στο Novecento του Alessandro Baricco

Διασκευή, σκηνοθεσία, κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη

Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου

Σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη

Κατασκευή πιάνου: Θωμάς Μαριάς

Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου

Ηχητικός σχεδιασμός, Stage manager: Λευτέρης Δούρος

Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης, Παναγιώτης Αγκαβανάκης

Γραφιστικός σχεδιασμός: Ελένη Σαραντοπούλου

Video, Trailer: Παναγιώτης Αγκαβανάκης

Location scouting: Λουκία Μπατσή

Stunt rigger: Ηλίας Φωτεινός

Επικοινωνία: Ράνια Παπαδοπούλου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μελαχρινός Βελέντζας

 

Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας (1900), Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ)

 

 

Πού: Μπάγκειον Ξενοδοχείο, Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα, τηλεφωνικές κρατήσεις: 6977 773875 (με απαραίτητη προαγορά των εισιτηρίων από το ταμείο του Μπάγκειον)

Πότε: Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 στις 20.00, Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019 στις 20.00, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 στις 20.00, Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020 στις 21.15

Εισιτήρια:  15 ευρώ (γενική είσοδος)

Προπώληση: Viva: https://www.viva.gr/tickets/theater/mpagkeion/lemon/