Η Νικολίτσα Ντρίζη μιλάει για τις «Λουόμενες»

Ο Χάρης Τζωρτζάκης μιλάει για την «Έμμα»
26 Οκτωβρίου 2019
Τάκης Τζαμαργιάς: «Μόνο με τη δύναμη της ενσυναίσθησης μπορούμε να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας»
30 Οκτωβρίου 2019

Το ρόλο της Λίντια, της ιδιοκτήτριας του Υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός», ερμηνεύει η Νικολίτσα Ντρίζη στην παράσταση του έργου «Οι Λουόμενες» της Κατερίνας Μαυρογεώργη.

Από τη Μαριλένα Θεοδωράκου

 

Τρεις λουόμενες, η Λίντια, η Μαρία και η Κάτια παρακολουθούν μια παράσταση όπερας από ένα μικρό κόκκινο τηλεορασάκι, τον «Αστακό», συζητούν για την Τραβιάτα και τη Μαντάμ Μπατερφλάι, για όλα τα δραματικά φινάλε που επιφυλάσσονται στις πρωταγωνίστριες. Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς σε μια επαρχιακή λουτρόπολη με ιαματικές πηγές, όπου κανείς δεν κυκλοφορεί στο δρόμο. Μόνο το Υδροθεραπευτήριο «ο Ασκληπιός»- ξεχασμένο κι απ’ τον Θεό ακόμα- παραμένει ανοιχτό. Οι τρεις λουόμενες μοιράζονται ιστορίες και στήνουν έναν εκστατικό χορό με τα μυστικά τους στην παράσταση του έργου «Οι Λουόμενες» της Κατερίνας Μαυρογεώργη που συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Skrow. Η Νικολίτσα Ντρίζη, μια εκ των τριών λουόμενων, μιλάει για την παράσταση και για το ρόλο της Λίντια που ερμηνεύει.

 

 

Από τα μπάνια της θάλασσας στις… «Λουόμενες». Πώς ήταν το καλοκαίρι σας και πώς νιώθετε που επιστρέφετε σε αυτή την παράσταση;

Είναι ωραίο από μπάνια στη θάλασσα να γυρνάς σε ιαματικά λουτρά! Οι «Λουόμενες» έκαναν αυτή την επιστροφή τον Σεπτέμβριο πολύ πιο εύκολη! Μεγάλη χαρά έχω γι’ αυτή την παράσταση και μεγάλη όρεξη για δουλειά, βελτίωση, εξέλιξη κι ό,τι άλλο μπορεί να φέρει η επανάληψή της.

 

Ποια είναι τα θέματα του έργου που έγραψε και σκηνοθετεί η Κατερίνα Μαυρογεώργη;

Νομίζω το θέμα είναι η επαφή με το ανείπωτο. Αυτό που άλλοι λένε «μυστικό» κι άλλοι «αμαρτία». Με την «πέτρα» του καθενός , που η θέση της είναι έξω και όχι μέσα μας. Και φυσικά η περιπετειώδης, κωμικοτραγική διαδικασία που χρειάζεται για να πάρει η πέτρα τον δρόμο της.

 

 

Ποιος είναι ο ρόλος που ερμηνεύετε;

Είναι η Λύντια. Η ιδιοκτήτρια του «Ασκληπιού». Η κληρονόμος του. Αρκετά ατίθασο παιδί στα νιάτα της, ιδιαίτερα μοναχική τη στιγμή που τη συναντάμε. Τρέφει για τους ανθρώπους μια αγάπη σκληρή, αλλά που όταν κρίνει απαραίτητο, μπορεί να γεμίσει με όλη την τρυφερότητα του κόσμου.

 

Υπάρχει κάποια αστεία σκηνή που ξεχωρίζετε;

Δύσκολο να ξεχωρίσω, αλλά μπορώ να πω πως σε κάθε παράσταση απολαμβάνω πάντα να βλέπω τη Μαρία και την Κάτια να μπαίνουν, να εισβάλλουν στον «Ασκληπιό». Να συμβαίνει η συνάντηση και να ξεκινάει η ιστορία…

 

Πώς ήταν η συνεργασία σας με τις άλλες λουόμενες, την Κατερίνα Λάττα και τη Μαρία Πετεβή;

Με τα κορίτσια ήταν σα να είχε «μπει το νερό στο αυλάκι» πριν συναντηθούμε! Πολύ αβίαστη συνεργασία! Καταλάβαμε πολύ γρήγορα η μία τη γλώσσα της άλλης. Είναι πολύ ανακουφιστικό αυτό όταν συμβαίνει. Είναι ανακουφιστικό και σπάνιο να είναι μια συνεργασία τόσο γόνιμη και διασκεδαστική ταυτόχρονα!

 

Θα θέλατε να μας περιγράψετε το σκηνικό περιβάλλον; Πώς θα σας δούμε επί σκηνής;

Θα μας βρείτε στα «άδυτα» του Ασκληπιού. Ανάμεσα σε βράχους, νερά, μπουρνούζια, ατμούς, όπερες και μυστικά.

 

 

 

 

 

Πληροφορίες παράστασης

«Οι Λουόμενες» της Κατερίνας Μαυρογεώργη

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαυρογεώργη

Βοηθοί σκηνοθέτιδος: Έλια Ζαχαριουδάκη, Μαρία Μακρή

Μουσική: Δημήτρης Τάσαινας

Σκηνική Επιμέλεια: Θάλεια Μέλισσα

Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη

Σχεδιασμός φωτισμού: Σεραφείμ Ράδης, Γιάννης Καραμπάτσος

Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Πάσχου

Φωτογραφίες-Video: Γιάννης Καραμπάτσος

Παίζουν: Κατερίνα Λάττα, Νικολίτσα Ντρίζη, Μαρία Πετεβή

 

Πού: Skrow Theater, Αρχελάου 5, Παγκράτι, τηλ. 210 7235842, www.skrowtheater.com

Πότε: από 29 Σεπτεμβρίου 2019 και κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 21.00. Έως 24 Νοεμβρίου 2019

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Εισιτήρια: 13 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό) και 8 ευρώ (ανέργων, ΑΜΕΑ)