Οι «Πόρτες» της Χρύσας Σπηλιώτη στο Θέατρο Σταθμός
1 Οκτωβρίου 2019
Πάνος Παπαδόπουλος: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Ιονέσκο»
3 Οκτωβρίου 2019
Οι «Πόρτες» της Χρύσας Σπηλιώτη στο Θέατρο Σταθμός
1 Οκτωβρίου 2019
Πάνος Παπαδόπουλος: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Ιονέσκο»
3 Οκτωβρίου 2019

Η Μυρτώ Γκόνη ερμηνεύει την Τάνια στην παράσταση «Hotel Marina» που σκηνοθετεί ο Χρήστος Σουγάρης. (Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου).

 

Συνέντευξη: Μαριλένα Θεοδωράκου

 

Μετά την επιτυχία της παράστασης την περσινή σεζόν, το «Hotel Marina» επαναλαμβάνεται φέτος στο θέατρο Γκλόρια Μικρό. Η ηθοποιός Μυρτώ Γκόνη μιλάει για το έργο, το ρόλο της και τη συνεργασία της με το σκηνοθέτη Χρήστο Σουγάρη. Πρόκειται για ένα σύγχρονο σπονδυλωτό έργο βασισμένο σε φανταστικά γεγονότα αληθινών ανθρώπων. Το κείμενο προέκυψε από συνεντεύξεις καθημερινών ανθρώπων που θέλησαν να μιλήσουν για εκείνα που τους πονούν και αυτά που τους γαληνεύουν, ανοίγοντας την καρδιά τους στους συντελεστές της παράστασης, αποδεικνύοντας ότι κάθε σ’ αγαπώ κρύβει και μία ξεχωριστή ιστορία και κάθε ιστορία εμπεριέχει διαφορετικές αλήθειες.

 

 

Θα θέλατε να μας πείτε τις σκέψεις όταν διαβάσατε το «Hotel Marina»;

Κατάλαβα αμέσως ότι είναι ένα πολύ τρυφερό έργο με μικρές καθημερινές ιστορίες μέσα σε ένα ξενοδοχείο που έχουν ως κοινό άξονα την αναζήτηση της αγάπης. Επίσης, σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ως κινηματογραφικό σενάριο γιατί κρατάει μια κλίμακα πολύ πιο κοντά στο σινεμά από το θέατρο.

 

Πότε ξεκινήσατε τις πρόβες, ποια ήταν η προετοιμασία και η έρευνα που χρειάστηκε να κάνετε;

Εγώ επειδή αντικαθιστώ την Τζίνη Παπαδοπούλου από την πρώτη διανομή, ξεκίνησα πρόβες ουσιαστικά με τον σκηνοθέτη μας 1η Σεπτέμβρη και 20 κάναμε πρεμιέρα. Δεν είχα καθόλου πολυτέλεια χρόνου να κάνω κάποια ενδελεχή έρευνα πάνω σε αυτή την γυναίκα που υποδύομαι γιατί έπρεπε να πατήσω σε μια ήδη στημένη παρτιτούρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν με ενδιέφερε να δουλέψω και με τέτοιο ζητούμενο. Αυτό που με αφορούσε να πετύχω είναι αυτή η γυναίκα (η Τάνια) να έχει ένα απολύτως ρεαλιστικό και αγνωρίσιμο, από τον κάθε θεατή, χαρακτήρα. Πάνω σε αυτή την βάση πρόσθεσα τις δικές μου πινελιές ζωής, δίνοντας στον ρόλο κάποια πιο προσωπικά στοιχεία.

 

Ποια είναι η υπόθεση του έργου;

Συναντάμε τρεις υπαλλήλους του ξενοδοχείου και τρεις πελάτες που διασταυρώνουν τις ζωές τους στο λόμπι και στους διαδρόμους του, μιλώντας και εξερευνώντας την ανάγκη τους να αγαπηθούν όσο και όπως τους αξίζει.

 

Ο Γεράσιμος Μιχελής και η Μυρτώ Γκόνη. (Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου).

 

Ποιος είναι ο ρόλος που ερμηνεύετε;

Είναι η Τάνια παντρεμένη με τον καθηγητή της από την Σχολή Καλών Τεχνών δεκαπέντε χρόνια. Δεν εκπλήρωσε το όνειρό της να γίνει ζωγράφος ούτε έκανε ποτέ παιδιά. Ζει στην σκιά του μέντορα άνδρα της και στο Hotel Marina θα ανακαλύψει ένα συγκλονιστικό μυστικό που της φύλαγε ο άντρας της όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η αποκάλυψη, αντί να την κάνει να αντιδράσει και να πάρει τη ζωή στα χέρια της, την καθηλώνει σε αυτή τη σχέση ακόμα περισσότερο και στο όνομα της αγάπης για τον άνδρα της αποφασίζει να θάψει το μυστικό. Η αγάπη μερικές φορές δίνει φόρα σε ό,τι αναβάλλουμε αλλά μερικές άλλες είναι μια άγκυρα βαθιά μέσα μας που δεν επιτρέπει καμία μετατόπιση.

 

Πώς ήταν η συνεργασία σας με τον σκηνοθέτη Χρήστο Σουγάρη;

Με τον Χρήστο ευχαριστήθηκα πολύ ως ηθοποιός την επιμονή του σε λεπτοφυείς αποχρώσεις της υποκριτικής. Σπάνια οι σκηνοθέτες ζητάνε τέτοια λεπτομέρεια από τους ηθοποιούς και μάλιστα σε αντικατάσταση, για μένα ήταν ξεκούραστα πολύ, γιατί συνήθως καλούμαι μόνη μου να εφεύρω τη λεπτομέρεια του ρόλου και να την εκτελέσω.

 

«Όλοι λαχταρούν για την αγάπη, όλοι χρειάζονται την αποδοχή». Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο πάνω σε αυτή τη φράση που ακούγεται στην παράσταση;

Από έμβρυα ξεκινάει αυτό το βάσανο. Δεν θα είχαμε καν γεννηθεί αν δεν μας είχαν αποδεχτεί. Δεν θα είχαμε μεγαλώσει αν δεν μας προστάτευαν και δεν μας αγαπούσαν. Έτσι ξέρουμε ότι περνάμε με επιτυχία τις πίστες της ζωής. Με αγάπη και αποδοχή. Προσοχή όμως. Αυτά τα δύο πρέπει να είναι πάντα χέρι- χέρι. Γιατί αλλιώς το ένα χωρίς το άλλο μένει πάντα ατελές.

 

 

Πληροφορίες παράστασης

«Hotel Marina»

Κείμενο: Συγγραφική ομάδα: Ιερώνυμος Πολλάτος, Γεράσιμος Μιχελής, Σέβη Ματσακίδου

Δραματουργική Επεξεργασία: Σέβη Ματσακίδου, Χρήστος Σουγάρης και ο θίασος

Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης

Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης

Κίνηση: Γεωργία Αβασκαντήρα

Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας

Σχεδιασμός Φωτισμού: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Καστρησίου

Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου

Μακιγιάζ: Κατερίνα Μιχαλούτσου

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή: Τα Ταξιδιάρικα Πουλιά

Παίζουν: Γεράσιμος Μιχελής, Μαίρη Σαουσοπούλου, Διονύσης Μπουλάς, Μυρτώ Γκόνη, Διονυσία Σακελλαρίου, Σωτήρης  Χατζηαγόρου

 

Πού: Γκλόρια Μικρό, Ιπποκράτους 7, Αθήνα, τηλ. 210 3642334

Πότε: από 20 Σεπτεμβρίου 2019 και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00. Έως 3 Νοεμβρίου 2019

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 14 ευρώ, Μειωμένο: 8 ευρώ, Ατέλειες: 5 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά χωρίς διάλλειμα