Ο «Χαρτοπόλεμος» στο Θέατρο Γκλόρια Μικρό
20 Σεπτεμβρίου 2019
«Το χελιδόνι» για δεύτερη χρονιά στο Μικρό Άνεσις
23 Σεπτεμβρίου 2019

Οι ηθοποιοί της παράσταση του έργου «Ο Ουρανένιος» του Γιώργου Δ. Λεμπέση που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βίκυς Κουμούτσου.

Sharing is caring!

 

Η Αστράφτη είναι μια πόλη καθαρή, όμορφη, φωτεινή και οργανωμένη. Η Βροντάη, αντίθετα, είναι σκοτεινή και βρώμικη. Οι δύο πόλεις βρίσκονται σε διαμάχη. Αιτία; Η πρώτη έχει ουρανό, ενώ η δεύτερη όχι. Αυτά και άλλα πολλά θα παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι θεατές στην παράσταση του έργου ο «Ουρανένιος», το παραμύθι του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών Γιώργου Δ. Λεμπέση. Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο Ζίνα σε σκηνοθεσία της Βίκυς Κουμούτσου και μουσική από τον Γιάννη Ζουγανέλη. Πρόκειται για μια τρελή περιπέτεια με δύο πόλεις και έναν ουρανό. Οι μεταξύ τους καβγάδες είναι καθημερινοί, μέχρι που ένα κομμάτι από τον ουρανό, ο Ουρανένιος, αποχωρεί από την πόλη της Αστράφτης… Και τότε ξεκινά μια σειρά απροσδόκητων γεγονότων, με πολύ τρέξιμο, απαγωγές και θρυλικούς καβγάδες, μέχρι την τελική συμφιλίωση των δύο πόλεων, έπειτα από ένα τετραπέρατο σχέδιο που μόνο ο Ουρανένιος θα μπορούσε να σκαρφιστεί!

Ο «Ουρανένιος» είναι μια παράσταση για την αλληλεγγύη, για την αξία του ονείρου-όσο άπιαστο κι αν μοιάζει. Για την αρμονική συνύπαρξη και την ανάγκη όλων μας για ένα κομμάτι ουρανό. Γιατί όλοι αξίζουν ουρανό, όπως λέει και ο αφηγητής της ιστορίας μας: «Και οι μικροί και οι μεγάλοι. Και οι πιο σοβαροί και οι πιο αστείοι. Όλοι είμαστε χρήσιμοι κι όλοι είμαστε πολύτιμοι». Μια παράσταση γεμάτη χρώματα, χιούμορ, άφθονη αισιοδοξία και όνειρα. Πολλά και μεγάλα. Α, και ένα μυστικό: Κάποιος θα μάθει να πετά (σσσς).

 

 

Πληροφορίες παράστασης

«Ο Ουρανένιος» του Γιώργου Δ. Λεμπέση

Σκηνοθεσία: Βίκυ Κουμούτσου

Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης

Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου

Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα

Σκηνικά: Απόστολος Χαντζάρας

Ενδυματολόγος: Έμιλυ Ονισηφόρου

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη
Οργάνωση παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

 

Θίασος

Δήμαρχος: Νίκος Ορφανός

Λορίνα: Ευγενία Παναγοπούλου

Πόδιας: Βασίλης Γιακουμάρος

Τσιτσίνκο: Αποστόλης Ψαρρός

Ποτούλα: Κορίνα Αλεξανδρίδου

Φοξ: Τζούλι Τσόλκα

Πολύ Μαλούξ: Σοφία Σέμερ

Λίγο Βλεπούξ: Μαριόλος Μάριος

 

 

Πού: Θέατρο Ζίνα, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 74, Αθήνα, τηλ. 210 6424414, 210 6424424 και 6947 360903

Πότε: από 19 Οκτωβρίου 2019 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11.00 και 14.00

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Τιμή για τα σχολεία: 7 ευρώ

Πληροφορίες – κρατήσεις: paidikiskini@theamatagaris.gr

 

 

 

Βιογραφικό Βίκυς Κουμούτσου

Η Βίκυ Κουμούτσου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Φιλολογίας Αθηνών και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γ. Αρμένη. Ιδρύτρια της εταιρίας Scenes and Skenes στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέσω της οποίας κατά την παραμονή της στο Ντουμπάι (2013-2019), αναλάμβανε τη σκηνοθεσία και την παραγωγή θεατρικών έργων για παιδιά και ενήλικες. Έχει υπάρξει θεατρολόγος/δασκάλα σε ελληνικά και ιδιωτικά σχολεία, καθώς και φιλόλογος σε παιδιά και ενήλικες διδάσκοντας την ελληνική ως ξένη γλώσσα στο Ντουμπάι. Ως ηθοποιό την έχουμε δει, μεταξύ άλλων, στις θεατρικές παραστάσεις «Εργοστάσιο Σοκολάτας» και «Το παιδί που μιλάει με τα φρούτα» (θέατρο REX), στις τηλεοπτικές σειρές «Πολυκατοικία» (MEGA), To 10 (ALPHA) κ.ά.