Ο «Εθνικός Ελληνορώσων» στον Τεχνοχώρο Cartel
19 Σεπτεμβρίου 2019
«Ο Ουρανένιος» στο θέατρο Ζίνα
23 Σεπτεμβρίου 2019

Η παράσταση του έργου «Χαρτοπόλεμος» του Βαγγέλη Ρωμνιού ανεβαίνει για τέταρτη χρονιά στο Θέατρο Γκλόρια Μικρό, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. (Φωτογραφίες: Γεωργία Παναγοπούλου-Ανδρέας Παπακωνσταντίνου).

 

Σε ένα υποθηκευμένο σπίτι, έναν σύγχρονο «Βυσσινόκηπο», πέντε ήρωες, τρία αδέλφια, μια κοπέλα και ένας πωλητής, όλοι εκπρόσωποι της αντιηρωικής γενιάς των τριαντάρηδων στην Αθήνα της κρίσης, κρίνονται, αλληλοαγαπιούνται και αλληλοκατασπαράζονται. Σε μια μόνο μέρα παιδικά και ενήλικα τραύματα χρόνων βγαίνουν στην επιφάνεια. Η προσπάθεια για επιβίωση-οικονομική αλλά και συναισθηματική-οδηγεί στα άκρα με αναπάντεχη κατάληξη.

Πρόκειται για την υπόθεση του έργου «Χαρτοπόλεμος» του Βαγγέλη Ρωμνιού το οποίο ανεβαίνει για τέταρτη χρονιά στο Θέατρο Γκλόρια Μικρό. Τη δραματουργία, την επεξεργασία του κειμένου και τη μουσική έχει κάνει ο Γιωργής Τσουρής, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παλούμπης. Η παράσταση αγκαλιάστηκε όσο λίγες από την πρώτη χρονιά που παρουσιάστηκε, ξεχώρισε από κοινό και κριτικούς και χαρακτηρίστηκε ως «γροθιά στο στομάχι» για τη σύγχρονη πραγματικότητα. Κωμωδία και δράμα, αγωνιώδες θρίλερ και καθημερινότητα συμπλέκονται και συνθέτουν το μωσαϊκό του έργου, αλλά και την ταυτότητα της Ελλάδας του σήμερα. Ένα σύγχρονο θρίλερ που θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί στην διπλανή μας πόρτα. Ένας «Χαρτοπόλεμος» που θα σκορπίσει στον αέρα τις στάχτες μιας ολόκληρης κοινωνίας.

 

 

Πληροφορίες παράστασης

«Χαρτοπόλεμος»

Κείμενο: Βαγγέλης Ρωμνιός
Δραματουργία – Επεξεργασία κειμένου: Γιωργής Τσουρής
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης

Μουσική-Video εγκατάσταση: Γιωργής Τσουρής
Σκηνικά: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Βοηθός σκηνοθέτης: Γιωργής Τσουρής
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Άρτεμις Βαλτάτζη
Φωτογραφίες: Γεωργία Παναγοπούλου-Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Video: ΜιχάληςΚλουκίνας
Οργάνωση Παραγωγής: Ma Non Troppo* – Γιωργής Τσουρής

Ηθοποιοί: Γιωργής Τσουρής / Πέτρος Σπυρόπουλος, Βάλια Παπακωνσταντίνου / Άννα Κολιοφώτη, Θάνος Αλεξίου, Παύλος Πιέρρος και Φοίβος Ριμένας

 

 

 

Πού: Θέατρο Γκλόρια Μικρό, Ιπποκράτους 7, Αθήνα, τηλ. 210 3642334

Πότε: από 1 Νοεμβρίου 2019 και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.30 και Κυριακή στις 19.00. Έως 15 Δεκεμβρίου 2019.

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά

Εισιτήρια: Κανονικό 14 ευρώ, Μειωμένο 12 ευρώ, Aνέργων 10 ευρώ, Ατέλεια 5 ευρώ

 

 

*  Η Εταιρία Θεάτρου Ma Non Troppo ιδρύθηκε το 2012 από τον Γιωργή Τσουρή και τη Βάλια Παπακωνσταντίνου και δραστηριοποιείται θεατρικά στην Αθήνα. Το 2014 παρουσίασε στο Από Μηχανής Θέατρο την παράσταση «Τα Λουλούδια στην κυρία» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, ενώ το 2017 με τον ίδιο σκηνοθέτη, επανήλθε με την παράσταση «Χαρτοπόλεμος», αρχικά στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης και μετέπειτα στο Θέατρο Γκλόρια Μικρό για δύο σαιζόν. Το καλοκαίρι του 2017 παρουσίασε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών την παράσταση «Ο Αλαβροστοισειώτης» σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου ενώ την άνοιξη του 2019 ανέβασε το έργο «170 τετραγωνικά (Μoonwalk)» στο Από μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία και πάλι Γιώργου Παλούμπη, το οποίο επαναλαμβάνεται φέτος στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης.