Τρεις νύχτες στην Αγγλικανική Εκκλησία «Άγιος Παύλος»

Θέατρο Χώρος: Σεμινάριο Υποκριτικής και ετήσιο Εργαστήρι Υποκριτικής
12 Σεπτεμβρίου 2019
«Το τάβλι» στο Μικρό Άνεσις 
17 Σεπτεμβρίου 2019
Θέατρο Χώρος: Σεμινάριο Υποκριτικής και ετήσιο Εργαστήρι Υποκριτικής
12 Σεπτεμβρίου 2019
«Το τάβλι» στο Μικρό Άνεσις 
17 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Χρήστος Καπενής και η Βίκυ Αδάμου συν-σκηνοθετούν και ερμηνεύουν στην παράσταση με τίτλο «Λήθη. Τρεις νύχτες στην εκκλησία». (Φωτογραφίες: Φώτης Πλέγας Γ.).

 

Η παράσταση «Λήθη. Τρεις νύχτες στην εκκλησία» με οδηγό τους πέντε θεατρικούς μονολόγους «Ηττα-Μνήμη-Μετάνοια-Τέχνη-Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη, ανεβαίνει για τρεις βραδιές στην Αγγλικανική Εκκλησία «Άγιος Παύλος» σε συν-σκηνοθεσία Βίκυς Αδάμου και Χρήστου Καπενή.

«Το σώμα είναι ο εκπρόσωπος του σώματος. Δεν υπάρχει άλλος Θεός». Πόσες βιομηχανίες, άραγε, έχουν στηθεί πάνω στην άρνηση του ανθρώπου να αποδεχτεί το «τέλος»; Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος, αν (υπο)δεχόμασταν τη θνητότητα;  Πέντε περφόρμερ μεταφέρουν τις πέντε φωνές του έργου, περνώντας απ’ τη σωματικότητα στο κείμενο, απ’ την αισθαντικότητα στο γέλιο κι απ’ τη μουσική του εκκλησιαστικού οργάνου στο τραγούδι. «Πέντε φορές αρχίζουν και πέντε φορές τελειώνουν, και κάθε φορά είναι η πρώτη, και κάθε φορά είναι η τελευταία. Αρχίζουν για να μιλήσουν και τελειώνουν για να μην ξαναμιλήσουν».

Η Βίκυ Αδάμου και ο Χρήστος Καπενής έχοντας «συναίσθηση της καλλιτεχνικής ασημαντότητάς» τους, παίζουν με την αυστηρότητα της γραφής και κρατώντας λευκή σημαία, επι(κοινωνούν) τη «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη, ένα κείμενο – καθημερινή προσευχή γι’ αυτούς που το γνωρίζουν, τη συστήνουν σ’ εκείνους που την αναζητούν κι ας μην το ξέρουν, και προσεγγίζουν τις βαθύτερες α-λήθειες της με τη σοβαρότερη χαρά. Γιατί «η μεγαλύτερη χαρά είναι να μη φοβάσαι».

 

 

 

Πληροφορίες παράστασης

«Λήθη. Τρεις νύχτες στην εκκλησία» (Επι)Κοινωνώντας το κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη

Συν-σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου – Χρήστος Καπενής
Σύμβουλος Δραματουργίας: Εύη Προύσαλη
Σχεδιασμός Φωτισμού – Σκηνικού χώρου & Videο projection: Βασίλης Αποστολάτος
Επιμέλεια κοστουμιών: Lazy boy*
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Ορέστης Τάνης
Κίνηση: Πετρίνα Γιαννάκου

Επιμέλεια μαλλιών: Γιώργος Νικολαΐδης

Κατασκευή νυφικού: Νεφέλη Κλαπή – Αριστοτέλης Γεώργιος Ζώγας

Βοηθός Παραγωγής: Μάιρα Πάγκαλου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ελεάννα Γεωργίου

Φωτογραφίες: Φώτης Πλέγας Γ.

Επί σκηνής: Αδάμου Βίκυ,  Καπενής Χρήστος,  Κλειώ Ροκανά,  Joe Tornabene και η Χριστίνα Αντωνιάδου στο εκκλησιαστικό όργανο

 

Μια παραγωγή της life after death theatre company με την υποστήριξη του Καλλιτεχνικού Δικτύου Κινητήρας

 

 

Πού: Αγγλικανική Εκκλησία «Άγιος Παύλος», Φιλελλήνων 27, Αθήνα

Πότε: 2, 4 και 5 Οκτωβρίου 2019, στις 21.15

Εισιτήρια: 12 ευρώ (προπώληση 10 ευρώ στον Κινητήρα, Ερεχθείου 22 Κουκάκι, τηλ. 210 9248328, κρατήσεις θέσεων: 6976 228271,  6978 705491, 10.00-12.00 και 18.00-20.00)

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

«Μέσα μου όλος ο χώρος και μέσα μου όλος ο χρόνος. Μέσα στο σώμα μου χρυσά χρυσάνθεμα. Ο τέλειος σχεδιασμός του μέσα κήπου».

Τα δενδρίλια του καταπράσινου και ολόφρεσκου σκηνικού «κήπου» της παράστασης «Λήθη. Τρεις νύχτες στην Εκκλησία» θα διατίθενται προς υιοθέτηση. Οι ανάδοχοι  των δέντρων θα ενημερωθούν για την ημερομηνία της δεντροφύτευσης, την οποία θα συντονίσει ο περιβαλλοντικός σύλλογος νέων «Ώρα για Δράση» σε συνεργασία με τη μεγάλη εθελοντική δράση της χώρας, «Let’s do it Greece». Ο στόχος είναι κοινός και αφορά σε μία συλλογική και οργανωμένη δράση για την προστασία και διάσωση του περιβάλλοντος που μας φιλοξενεί.