Κερά Μια Σκηνή. Ένα εργαστήριο θεάτρου στην Κερά Χανίων

Ο Ίβο βαν Χόβε σκηνοθετεί την παράσταση «Ηλέκτρα/Ορέστης» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
22 Ιουλίου 2019
Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: «Πιστεύω σ’ ένα Φεστιβάλ εθνικό και διεθνές»
25 Ιουλίου 2019
Ο Ίβο βαν Χόβε σκηνοθετεί την παράσταση «Ηλέκτρα/Ορέστης» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
22 Ιουλίου 2019
Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: «Πιστεύω σ’ ένα Φεστιβάλ εθνικό και διεθνές»
25 Ιουλίου 2019

Εντατικά εργαστήρια, σεμινάρια και διαλέξεις από θεωρητικούς και πρακτικούς του θεάτρου πραγματοποιούνται στην Κερά από 29 Ιουλίου έως και 11 Αυγούστου 2019.

 

Σε ένα θεατρικό χωριό μετατρέπεται η Κερά στα Χανιά της Κρήτης, όπου για δυο εβδομάδες φιλοξενεί περισσότερους από 50 επαγγελματίες και εν δυνάμει επαγγελματίες του θεάτρου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Γιορτές Ρόκκας 2019, σπουδαστές θεάτρου, χορού και νέοι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν στα χωριά και να παρακολουθήσουν εντατικά εργαστήρια, σεμινάρια και διαλέξεις από θεωρητικούς και πρακτικούς του θεάτρου.

Ήχος, Κίνηση, Θέατρο, Σωματικό Θέατρο, Κρουστά με Εισηγητές τους: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος – Αλέξανδρος Ράπτης), Ιώ Ασηθιανάκη, Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή (Φωνητικό Σύνολο Αγκάλη μ’) Γιάννης Νταλλιάνης, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Θεώνη Κουτσουνάκη, Natasha Martin, Μανώλης Σειραγάκης, Φαίδρα Πισιμίση, Γιάννης Παπατζανής, Αγγέλικα Σταυροπούλου, Ανθή Φουρκή.

Απώτερος στόχος η ενδυνάμωση των νέων ερμηνευτών και η δημιουργία μιας ολιστικής εμπειρίας- εκπαίδευσης στην τέχνη του θεάτρου. Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουλέψουν μαζί με τους καλλιτέχνες της κεντρικής θεατρικής δράσης «Κερά Μια Σκηνή» και να πάρουν μέρος στα θεατρικά δρώμενα.  Το εργαστήριο απευθύνεται σε σπουδαστές θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Επαγγελματικών Σχολών Χορού και νέους ηθοποιούς και χορευτές.

 

 

Η διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να στείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στη διεύθυνση artistic@giortesrokkas.gr

 

Αίτηση συμμετοχής

*τα εργαστήρια ξεκινάνε 29 Ιουλίου 2019. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

Αναλυτικό πρόγραμμα εργαστηρίων και εισηγητών θα σταλεί μέσω email στους ενδιαφερόμενους.

Το εργαστήριο δεν έχει κόστος συμμετοχής ενώ από τη διοργάνωση καλύπτονται :

-Μετακίνηση: Ακτοπλοικά από/προς Αθήνα, Μεταφορά προς και από Κερά

-Διαμονή και διατροφή για τις ημέρες του εργαστηρίου.

 

Πληροφορίες

Κερά Μια Σκηνή- Γιορτές Ρόκκας

Πότε: από 29 Ιουλίου έως και 11 Αυγούστου 2019

Πού: Ρόκκα και Κερά, Χανιά

 

 

Κερά Μια Σκηνή- Γιορτές Ρόκκας

Το καλοκαίρι του 2018, με τη δράση «Κερά Μια Σκηνή» [ΚΜΣ] όλο το χωριό της Κεράς μετατράπηκε για πρώτη φορά σε μια σκηνή για θέατρο, με σύντομα δρώμενα σε αυλές, μπαλκόνια, δρόμους, χωράφια και σπίτια. Βασική επιδίωξη της δράσης να αλλάξει το συμβατικό κάδρο θέασης μιας παράστασης και να δημιουργήσει μια συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη- θεατή. Το αφιέρωμα του Βαγγέλη Παπαευαγγελίου «Κερά Μια Σκηνή – Το Αποτύπωμα» μπορεί να δώσει την αίσθηση που άφησε αυτή η πρώτη διοργάνωση.