Κίρκη Καραλή, Γιώργος Λύρας και Παντελής Φλατσούσης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Οδυσσέας εμπνέει το 62ο Φεστιβάλ Φιλίππων
18 Ιουνίου 2019
E_ΦΥΓΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑ: μια site-specific περιπατητική παράσταση
24 Ιουνίου 2019
Ο Οδυσσέας εμπνέει το 62ο Φεστιβάλ Φιλίππων
18 Ιουνίου 2019
E_ΦΥΓΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑ: μια site-specific περιπατητική παράσταση
24 Ιουνίου 2019

Η Βίκυ Διαμαντοπούλου και Θάλεια Τζίμκα ερμηνεύουν στην παράσταση του έργου «Messenger» της Αλίκης Κύρκου που σκηνοθετεί η Κίρκη Καραλή.

 

Το «Messenger» της Αλίκης Κύρκου, το «Meatball» του Δημήτρη Φούτσια και το «Έν τόπῳ χαλαρώ…» της Ναυσικάς Βασιλείου ήταν τα τρία νέα μονόπρακτα έργα που ξεχώρισαν φέτος στο πεντάμηνο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘΕΣΥ) που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Τρεις σημαντικοί σκηνοθέτες της νέας γενιάς η Κίρκη Κάραλη, ο Γιώργος Λύρας και ο Παντελής Φλατσούσης σκηνοθετούν τα τρία μονόπρακτα αντιστοίχως και μεταφέρουν τις εικόνες τους επί σκηνής, ζωντανεύουν χαρακτήρες,  σκηνικά, τα κάνουν παράσταση και συστήνουν τους νέους συγγραφείς στη θεατρική κοινότητα. Σκοπός του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του Εργαστηρίου Νέων Θεατρικών Συγγραφέων, που διευθύνει ο συγγραφέας Ηρακλής Λογοθέτης, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας είναι να ανακαλύπτει νέες, ελπιδοφόρες θεατρικές φωνές.

 

 

«Messenger» της Αλίκης Κύρκου

Ζούμε σε μια εποχή όπου η έννοια της επικοινωνίας έχει λάβει μια διαφορετική διάσταση. Τα Social Media κατέχουν πλέον πρωταρχικό ρόλο στη ζωή μας. Δύο φίλες ανταλλάσσουν αλλεπάλληλα μηνύματα μέσω της πλατφόρμας του Messenger. Κάθε στιγμή της ζωής τους αποτυπώνεται σε μια οθόνη. Κάθε χαρά, λύπη και αγωνία τους «πληκτρολογείται» και «αποστέλλεται». Τι θα γίνει όμως όταν η σύνδεση διακοπεί; Σταδιακά και ασυνείδητα, η αποξένωση αλλά και ο φόβος για την ανθρώπινη παρουσία κυριαρχούν.

Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή

Παίζουν: Βίκυ Διαμαντοπούλου, Θάλεια Τζίμκα

 

 

«Meatball» του Δημήτρη Φούτσια

Ένα φιλικό δείπνο μεταξύ συναδέλφων και των συζύγων τους θα λάβει απρόσμενη τροπή όταν στο πάτωμα του καθιστικού βρεθεί ένα κεφτεδάκι. Το γεγονός αυτό θα επιφέρει συγκρούσεις και εντάσεις μεταξύ των ζευγαριών, μιας και ο νόμος έχει αλλάξει όσο αφορά τα δικαιώματα των ζώων. Κάποιοι όμως, εκεί έξω, δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

Βοηθός σκηνοθέτη: Λιάννα Ανδρικοπούλου

Παίζουν: Άρτεμις Γρύμπλα, Βασιλική Κίσσα, Πάνος Μαλικούρτης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης.

 

Ο Δημήτρης Φούτσιας συγγραφέας του έργου «Meatball» και ο σκηνοθέτης Γιώργος Λύρας.

 

«Έν τόπῳ χαλαρώ…» της Ναυσικάς Βασιλείου

Ο Μίλτος φτάνει στο «ενδιάμεσο» όπου βρίσκει τον παλιό του φίλο Αρη. Αφού λύνουν όσα δεν πρόλαβαν εν ζωή, μαθαίνει ότι πέθανε και η ξαδέλφη του Θέκλα, καρκινοπαθής. Ο Demis υποδέχεται την Θέκλα. Συζητάνε τις ζωές τους και την προετοιμάζει για το μαγικό «μετά». Έτσι μαθαίνει ότι ο Μίλτος είναι ήδη εκεί. Σ’ ένα τελευταίο κρασί, ο Μίλτος με την Θέκλα μιλάνε για τη ζωή, το θάνατο και την σχέση τους μες τα χρόνια. Είναι πλέον μεστοί για το συναρπαστικό πέρασμα, προετοιμάζονται για την γλυκιά και άγνωστη συνέχεια.

Σκηνοθεσία: Παντελής Φλατσούσης

 

 

Ο Παντελής Φλατσούσης σκηνοθετεί την παράσταση του έργου «Έν τόπῳ χαλαρώ…» της Ναυσικάς Βασιλείου.

 

Πληροφορίες παραστάσεων

Ε.Ν.ΘΕ.ΣΥ 2019

Τρία μονόπρακτα. Το ένα μετά το άλλο. Μια παράσταση

 

«Messenger» 

Συγγραφέας: Αλίκη Κύρκου

Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή

Παίζουν: Βίκυ Διαμαντοπούλου, Θάλεια Τζίμκα

 

«Meatball» 

Συγγραφέας: Δημήτρης Φούτσιας

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

Βοηθός σκηνοθέτη : Λιάννα Ανδρικοπούλου

Παίζουν: Άρτεμις Γρύμπλα, Βασιλική Κίσσα, Πάνος Μαλικούρτης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης.

 

«Εν τόπω χαλαρώ» 

Συγγραφέας: Ναυσικά Βασιλείου

Σκηνοθεσία: Παντελής Φλατσούσης

 

 

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Θέατρο, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, τηλ. 210 3418550 και 210 3418579

Πότε: Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 στις 20.30

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ. – Παρ. 11.00 – 14.00

 

Τις παραστάσεις των έργων συνοδεύει για τρίτη χρονιά η έκδοση των θεατρικών κειμένων σε δύο τόμους, ελληνικά και αγγλικά, από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος.