«Λαχταρώ» στο Θέατρο Ροές
6 Ιουνίου 2019
Το Bob Theatre Festival 2019 στο Θέατρο Κιβωτός
7 Ιουνίου 2019

Ένας πρωτότυπος φιλοσοφικός περίπατος στους δρόμους της Αθήνας με τίτλο «Open Philosophical Day» πραγματοποιείται από τον Οργανισμό «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Ελλάδα».

 

Έναν πρωτότυπο φιλοσοφικό περίπατο με θέμα τη φιλία διοργανώνει ο Οργανισμός «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Ελλάδα» με τίτλο «Open Philosophical Day». Με σημείο εκκίνησης το Αρχαίο Νεκροταφείο Κεραμεικού ξεκινά την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 ένας φιλοσοφικός θεατρικός περίπατος διάρκειας 90 λεπτών στην Αθήνα, ενώ ακολουθεί workshop φιλοσοφίας με μουσική και θέατρο. Το «Open Philosophical Day» έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την αρχαιολογία, τη φιλοσοφία και τις Τέχνες.

Το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φιλία» -την ιδέα του οποίου εμπνεύστηκε η Giuseppina  Russo- ξεκίνησε το 2008 στην Magna Grecia (νότια Ιταλία) και το 2015 ταξίδεψε στην Ελλάδα, σε Αθήνα, Δελφούς, Επίδαυρο, Μυκήνες, Αρχαία Κόρινθο, Αρχαία Μεσσήνη και Ερέτρια, καλωσορίζοντας περισσότερους από 40.000 σπουδαστές και ενήλικες.

Αποστολή του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας είναι μαθητές και ενήλικες να έρθουν σε επαφή με την έννοια της διαλεκτικής και να γίνονται κοινωνοί της εμπειρίας του «φιλοσοφείν» στην πράξη. Έχοντας ως αφετηρία τον ίδιο τους τον εαυτό, διερευνούν, εξερευνούν και ανακαλύπτουν τη φιλοσοφία.

Η καινοτόμος δομή του φεστιβάλ  αποτελείται  από: φιλοσοφικούς  διαλόγους, φιλοσοφικο-θεατρικούς περιπάτους, φιλοσοφικά εργαστήρια, καλλιτεχνικούς αγώνες. Η ιταλική πρωτοβουλία χαίρει ήδη αναγνώρισης από ποικίλα δημόσια, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα. Το έργο υποστηρίζεται από καταρτισμένο προσωπικό: αρχαιολόγους, καθηγητές φιλοσοφίας, ανθρωπολόγους, οικονομολόγους, γλωσσολόγους, καθηγητές, ξεναγούς, ηθοποιούς και καλλιτέχνες.

 

 

Δραστηριότητες και Πρόγραμμα Open Philosophical Day || Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

10.00-12.00 Με σημείο εκκίνησης το Αρχαίο Νεκροταφείο Κεραμεικού, ξεκινά ένας φιλοσοφικός Θεατρικός Περίπατος (διάρκειας 90 λεπτών) στην Αθήνα

13.00-15.00 workshop φιλοσοφίας (μουσική και θέατρο)

 

Το «Open Philosophical Day» απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την αρχαιολογία, τη φιλοσοφία και τις Τέχνες. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η πρωτότυπη αυτή ξενάγηση θα είναι στα Ελληνικά. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο info@festivalphilosophygreece.eu.

 

Πληροφορίες Open Philosophical Day

Ημέρα: Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Ώρες: 10.00 -17.00

Είσοδος: Ελεύθερη

Σημείο Συνάντησης: Αρχαίο Νεκροταφείου Κεραμεικού

Δηλώσεις Συμμετοχής: info@festivalphilosophygreece.eu

 

Ιδέα: Giuseppina Russo

Οργάνωση εκδηλώσεων: Philosophy Festival in Greece

Επιμέλεια Φιλοσοφικού Περιπάτου και Θεατρικού Εργαστηρίου: Μάνος Κανναβός

Μεθοδολογία και επιλογή φιλοσοφικού κειμένου : Annalisa Di Nuzzo

Πολιτιστικοί οδηγοί και υλικοτεχνική οργάνωση: Helios Travel

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/philosophyfestivalgreece