«Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» – Μια παράσταση για τον Ζακ

Ο Γρηγόρης Καραντινάκης σκηνοθετεί τις «Χρωματιστές γυναίκες»
6 Φεβρουαρίου 2019
Η Αντιγόνη Σταυροπούλου, η Νόρα και οι «Κούκλες»
8 Φεβρουαρίου 2019
Ο Γρηγόρης Καραντινάκης σκηνοθετεί τις «Χρωματιστές γυναίκες»
6 Φεβρουαρίου 2019
Η Αντιγόνη Σταυροπούλου, η Νόρα και οι «Κούκλες»
8 Φεβρουαρίου 2019

Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και η Λίλα Μπακλέση στην παράσταση του έργου «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια». (Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής).

 

Οι ηθοποιοί Λίλα Μπακλέση και Κωνσταντίνος Μπιμπής, οι συντελεστές της παράστασης του έργου «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» και οι εργαζόμενοι του θεάτρου Άλφα.Ιδέα, διοργανώνουν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, μια παράσταση που όλα τα έσοδα θα διατεθούν για το δικαστικό αγώνα της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh). «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» είναι μια παράσταση ύμνος στον έρωτα. Ύμνος στη ζωή. Μια παράσταση που μας θυμίζει την ομορφιά της ζωής. Μιας ζωής που ανήκει σε όλες και όλους. Μιας ζωής πολύτιμης για όλες και όλους. Της δικής μας ζωής.

Λίγους μήνες πριν, σε απόσταση αναπνοής από το θέατρο  Άλφα.Ιδέα, εκεί που η παράσταση γεννήθηκε και ζει μέχρι σήμερα, κάποιοι αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της ζωής του Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh). Οι συντελεστές του Θεάτρου Άλφα. Ιδέα μπροστά σε μια τέτοια δολοφονική πράξη δεν μένουν σιωπηλοί και αδιάφοροι. Θυμίζουν πως το δικαίωμα του να ζούμε, να ερωτευόμαστε  όπως θέλουμε και ότι θέλουμε δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

«Παραθερίζουμε στην ίδια παραλία. Αφήνουμε τα πράγματα μας στα βότσαλα και βουτάμε στη θάλασσα. Είμαστε πολλά παιδιά, μεγάλη παρέα, αλλά για μένα υπάρχεις μόνο εσύ. Είμαστε δεκατεσσάρων χρονών. Μπορεί και δεκαπέντε. Καθόμαστε ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα και μαζεύουμε κοχύλια. Είναι μια ωραία αφορμή για να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο». Τέλη των 80’ς, αρχές των 90’ς. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα». Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα – όπως συνηθίζει – επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους, εξακολουθεί να καίει μια πυρκαγιά άγρια.  Αυτή είναι η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα. Αυτή είναι η συνάντηση που χρωστούσαν ο ένας στον άλλο. Γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση, γεμάτη τρυφερότητα και απόρριψη, γεμάτη σύγκρουση και νοσταλγία.

Αυτή είναι η γλυκόπικρη ιστορία των «κάτω απ’ τ’ αστέρια». Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την πολύ σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.

 

Πληροφορίες παράστασης

«Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια»

Κείμενο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Ερμηνεύουν: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Σκηνοθεσία: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη

Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής

 

 

Πού: Θέατρο Άλφα. Ιδέα, Πατησίων 37 και Στουρνάρα 51, Αθήνα, τηλ. 210 5238742

Πότε: Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, στις 21.30

Γενική είσοδος: 12 ευρώ

 

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για το δικαστικό αγώνα της οικογένειας του Ζακ