«Αιώνες μακριά από την Αλάσκα» στο θέατρο Άλφα.Ιδέα

«Τα Μάγια της Πεταλούδας» στο θέατρο Olvio
29 Οκτωβρίου 2018
Δημήτρης Παναρετάκης: «Πιστεύω ότι με το θέατρο μπορείς να περάσεις τα απίστευτα»
30 Οκτωβρίου 2018
«Τα Μάγια της Πεταλούδας» στο θέατρο Olvio
29 Οκτωβρίου 2018
Δημήτρης Παναρετάκης: «Πιστεύω ότι με το θέατρο μπορείς να περάσεις τα απίστευτα»
30 Οκτωβρίου 2018

Μια παράσταση που προέκυψε από το 2ο Duet Yourself Festival, την τριήμερη Θεατρική Συνάντηση Νέων Ηθοποιών που έγινε τον περασμένο Απρίλιο, παρουσιάζεται στο θέατρο Άλφα.Ιδέα. Πρόκειται το έργο του Άκη Δήμου με τίτλο «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα» που σκηνοθετούν ο Πάνος Αποστολόπουλος και ο Αλεξάν Σαριγιάν. Το φουαγιέ του θεάτρου Άλφα.Ιδέα μετατρέπεται σε έναν χώρο υποδοχής κάποιου ξενοδοχείου, για να δώσει τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν την ιστορία της Βιολέτας που ερμηνεύουν η Ρηνιώ Μπάλκου-Παπαδοπούλου και η Ειρήνη Χόρτη.

Απόψε στην Αλάσκα, στο κέντρο της πόλης, εκεί που οι μουσικές συνοδεύουν τις τεράστιες νύχτες από τις ζωές των ανθρώπων που περιμένουν, μια γυναίκα και άλλη μια, οι φωνές της «Αλάσκας», μας ταξιδεύουν στη δική τους ζωή. Μια ζωή πάνω και κάτω από την πίστα, που μυρίζει φρέσκα γαρύφαλλα και νοθευμένο ουίσκι. Μια ζωή που αρχίζει και τελειώνει στο περίμενε…

 

 

«Η Βιολέτα ξανά. Πάνω που είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι τι απέγινε» σημειώνει ο Άκης Δήμου σημειώνει για το έργο. «Σ’ ένα ξενοδοχείο, στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου – άρρωστα φώτα, λίγα μαραζωμένα δέντρα (ευκάλυπτοι;), πνιγμένα γκάζια -. Πάλι περιμένοντας, πάλι μιλώντας δίπλα σ’ ένα πιάνο. Σα να ξέχασε να γεράσει. Θα μπορούσα ν’ αναρωτηθώ για ποιο λόγο χρειάζεται ν’ ακούσουμε ξανά την ιστορία της αλλά δεν έχει νόημα.  Έτσι κι αλλιώς, όσες ιστορίες κι αν ακούσουμε, πάντα από μέσα μας μουρμουρίζουμε τη δικιά μας».

 

Πληροφορίες παράστασης

«Αιώνες μακριά από την Αλάσκα»

Κείμενο: Άκης Δήμου

Σκηνοθεσία: Πάνος Αποστολόπουλος, Αλεξάν Σαριγιάν

Μουσικός: Αλεξάν Σαριγιάν

Μουσική επιμέλεια και σύνθεση: Αλεξάν Σαριγιάν

Βιολέττα: Ρηνιώ Μπάλκου-Παπαδοπούλου, Ειρήνη Χόρτη

 

Πού: Θέατρο Άλφα. Ιδέα, Πατησίων 28 και Στουρνάρα 51, Πολυτεχνείο, Αθήνα, τηλ. 210 5238742

Πότε: από 4 Νοεμβρίου 2018 και κάθε Κυριακή στις 21.15, για οκτώ παραστάσεις

Διάρκεια: 70 λεπτά

Εισιτήρια: 8 ευρώ (προπώληση), 10 ευρώ (ταμείο),  8 ευρώ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων)

 

Info

Ο Άκης Δήμου γεννήθηκε στην Αμαλιάδα και γράφει θέατρο από το 1995. Έργα του (πρωτότυπα και διασκευές) έχουν ανέβει σε  δημόσια και ιδιωτικά θέατρα. Έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά και ρουμανικά και έχουν παρουσιαστεί στην Αγγλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και τη Ρουμανία.