«Hahnemann Vol.1» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Αλέξανδρος Λυκούρας: «Η παράσταση μιλά για την ανάγκη μας να συνδεθούμε με έναν άλλον άνθρωπο»
24 Οκτωβρίου 2018
Χρύσα Διαμαντοπούλου: «Μεγάλωσα με το θέατρο της Ξένιας Καλογεροπούλου και αυτό το θέατρο είναι για εμένα ο πήχης»
25 Οκτωβρίου 2018
Αλέξανδρος Λυκούρας: «Η παράσταση μιλά για την ανάγκη μας να συνδεθούμε με έναν άλλον άνθρωπο»
24 Οκτωβρίου 2018
Χρύσα Διαμαντοπούλου: «Μεγάλωσα με το θέατρο της Ξένιας Καλογεροπούλου και αυτό το θέατρο είναι για εμένα ο πήχης»
25 Οκτωβρίου 2018

Η πρώτη παράσταση που ενώνει την τέχνη του θεάτρου με την επιστήμη της Ομοιοπαθητικής ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. (Φωτογραφίες/artwork: Γιώργος Γιαννίμπας).

Ίσως ο τίτλος της παράστασης ακούγεται περίεργος, αλλά πρόκειται για το επίθετο του Γερμανού γιατρού και ιδρυτή της Ομοιοπαθητικής, Dr. Samuel Hahnemann. Φόρος τιμής στον επιστήμονα που κάπου στα 1789 είχε ήδη διατυπώσει την άποψη πως συχνά οι πρακτικές της καθιερωμένης ιατρικής της εποχής του δεν είχαν αποτελέσματα ή ακόμα οδηγούσαν σε επιδείνωση της υγείας των ασθενών και γι’ αυτό το λόγο στράφηκε στη θεμελίωση μίας νέας θεωρίας.

Η Άννα Δανέζη ενώνει την τέχνη του θεάτρου με την επιστήμη της Ομοιοπαθητικής επί σκηνής και σκηνοθετεί την παράσταση του έργου «Hahnemann Vol.1». Το κοινό πρόκειται να έρθει σε επαφή με τις ιδιοσυγκρασίες της Ομοιοπαθητικής που αντιπροσωπεύονται από τους χαρακτήρες του έργου. Εξομολογήσεις και μυστικά φανερώνονται σε ένα περιβάλλον όπου όλοι γίνονται όμοιοι. H πλοκή του έργου βασίζεται στην ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου, που επαναλαμβάνεται σε τρία επίπεδα. Σε κάθε επίπεδο γνωρίζουμε τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τις ιδιοσυγκρασίες της Ομοιοπαθητικής. Λόγω των ποικίλων συμπεριφορών, αντιδράσεων, προτιμήσεων των εννέα συνολικά χαρακτήρων, η ίδια ιστορία εξελίσσεται εντελώς διαφορετικά σε κάθε επίπεδο.

 

«Τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοια», Ιπποκράτης

 

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

Η Νέλλυ Βαλαωρήτου είναι γιατρός. Ζει έναν ονειρεμένο γάμο. Σε λίγο θα μάθει πως ο Άρης της, την απατά. Η ζωή της θα γεμίσει οργή αποκαλύπτοντας διαταραχές, προδοσίες και βία, που έμεναν να κοιμούνται κάτω από έναν εμφανώς λειτουργικό γάμο. Τα μυστικά και η προδοσία δένουν το σκελετό της ιστορίας,

Το θέατρο με σκοπό την Αριστοτέλεια Κάθαρση θα μας αφήσει να εκτονώσουμε τα συναισθήματα μας σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ίσως η ταύτιση των Όμοιων Παθών μας, (Ομοιοπαθητική) με τους χαρακτήρες, να οδηγήσει σε ευεργετικά για την υγεία μας συναισθήματα όπως συμπάσχω, συναισθάνομαι, κατανοώ.

 

 

Πληροφορίες παράστασης

«Hahnemann Vol.1»

‘Meet the characters’

Eμπνευσμένο από το Doctor Foster του Mike Bartlett

Devised by the Theatre Company Coeval I C.I.C

 

Κείμενο: Άννα Δανέζη/ Μάκης  Κατσούλης

Σκηνοθεσία: Άννα Δανέζη

Σκηνικά: Κωνσταντίνα Βισβιροπούλου

Ζωντανή Μουσικη: Ομάδα Ανάσα

Κινησιολογία: Μαίρη – Φώφη Ανέστου

Φωτογραφία/artwork: Γιώργος Γιαννίμπας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Αφολαγιάν/ Σοφία Λεγάτου/Παύλος Φαλούτσος

 

Παίζουν: Μελαχρινός Βελέτζας, Πηνελόπη Φλουρή, Ευαγγελία Αστρίδου, Αλέξανδρος Καναβός, Βίκυ Μαιδανόγλου, Πέτρα Μαυρίδη, Κωνσταντίνος Σιραδάκης, Άννα Δανέζη, Δήμητρα Παπουρτζή, Πάνος Ιωσηφίδης, Λουκία Μπάτση.

 

Πότε:  4 Νοεμβρίου 2018, στις 18.00

Πού: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, τηλ. 210 4143 310

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 30 λεπτά

Είσοδος δωρεάν

 

https://remediesplay.wixsite.com/hahnemann

 

www.facebook.com/Coeval-I-Theatre-Company