«Αγαμέμνων»  από τους αποφοίτους της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου

Σύγχρονος χορός στο Κάστρο Μονεμβασίας
27 Αυγούστου 2018
Ο Γιώργος Κιμούλης μεταφράζει, σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του «Θείου Βάνια»
3 Σεπτεμβρίου 2018
Σύγχρονος χορός στο Κάστρο Μονεμβασίας
27 Αυγούστου 2018
Ο Γιώργος Κιμούλης μεταφράζει, σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του «Θείου Βάνια»
3 Σεπτεμβρίου 2018

Οι απόφοιτοι του 2017 της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζουν τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου. (Φωτογραφίες: Γιαννούλα Μπανάσιου).

Ένα χρόνο αφότου απέσπασε το A’ βραβείο στο International Student Theatre Festival “Danail Chirpansky” στη Βουλγαρία και διακρίθηκε με το βραβείο «Special Prize” στο 37ο διεθνές Φεστιβάλ δραματικών σχολών της σχολής VGIK της  Μόσχας, ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου σε διδασκαλία Δημήτρη Ήμελλου από τους αποφοίτους του 2017 της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου έρχεται για δυο παραστάσεις στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Το βραβείο του  International Student Theatre Festival “Danail Chirpansky” απένειμε η Κριτική Επιτροπή που απαρτίζονταν απο τους: Kama Ginkas, Maiya Pramatarova, Dejan Dukovski, στην ελληνική συμμετοχή, από κοινού μ’ εκείνη του Κρατικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου της Μόσχας (VGIK), το οποίο συμμετείχε με την παράσταση «The Old World Landowners» του Νικολάι Γκόγκολ.

Το International Student Theatre Festival «Danail Chirpansky» διοργανώνεται στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του Διεθνούς Ταμείου Προώθησης του Πολιτισμού της UNESCO, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας και την Ακαδημία Θεατρικών και Κινηματογραφικών Τεχνών “Krastyo Sarafov”. Πρόκειται για ένα νέο θεσμό, του οποίου η φετινή πρώτη διοργάνωση διακρίθηκε για το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών, και που υπόσχεται πολλά ως πυρήνας ανταλλαγής για σπουδαστές – νέους καλλιτέχνες του θεάτρου.

Η Δραματική Σχολή συμμετείχε, κατόπιν επιλογής, μεταξύ σημαντικών Δραματικών Σχολών και Ακαδημιών με μεγάλο βάθος εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής παράδοσης.

 

 

Info

 

«Αγαμέμνων» του Αισχύλου

Διδασκαλία: Δημήτρης Ήμελλος

Συμμετέχουν: Κορίνα-Άννα, Γκουγκουλή, Άννα Δουβλέκα, Κατερίνα Καλοχριστιανάκη, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Λάμπρος Κωνσταντέας, Αναστάσης Λαουλάκος, Γιώργος Μπένος, Ελίνα Παπαθεοδώρου, Γιώργος Πατεράκης, Βασίλης Σαμούρκας, Θάλεια Σταματέλου, Εύα Φρακτοπούλου, Ιάσονας Χριστοδούλου.

 

Πότε: 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2018, στις 21.00

Πού: Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

(Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210 3301881, 210 3305074

Είσοδος ελεύθερη