Σύγχρονος χορός στο Κάστρο Μονεμβασίας

«Όλα Αυτά τα Υπέροχα Πράγματα» στο Λονδίνο
22 Αυγούστου 2018
«Αγαμέμνων»  από τους αποφοίτους της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου
1 Σεπτεμβρίου 2018
«Όλα Αυτά τα Υπέροχα Πράγματα» στο Λονδίνο
22 Αυγούστου 2018
«Αγαμέμνων»  από τους αποφοίτους της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου
1 Σεπτεμβρίου 2018

Η περφόρμερ και χορογράφος από τις Κανάριες Νήσους, Paula Quintana.

Τρεις σύγχρονες βραβευμένες χορογράφοι από τη Μεσόγειο, η Rachel Erdos, η Paula Quintana και η Ravid Abarbanel φιλοξενούνται στη Μονεμβασία, όπου για δύο εβδομάδες, από τις 2 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να δουλέψουν πάνω σε νέα έργα τους.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα παρουσιαστεί στις 8 και 15 Σεπτεμβρίου στις 21.30, μέσα από δύο ανοιχτές για το κοινό παραστάσεις με φόντο το μαγευτικό σκηνικό του Κάστρου Μονεμβασίας.

Το ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα, που πραγματοποιείται από τον Mεσογειακός οργανισμός Between the Seas σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Κυμοθόη, φέρνει σε επαφή το ελληνικό κοινό με τον σύγχρονο χορό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και αποσκοπεί στη δημιουργία ενός κέντρου Μεσογειακών διαπολιτισμικών ανταλλαγών στο Κάστρο Μονεμβασίας όπου το φυσικό κάλλος και η αρχαιολογική σημασία του τόπου θα αναδεικνύονται μέσα από υψηλής ποιότητας καλλιτεχνική έρευνα και δημιουργία από ανερχόμενους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες σε συνεργασία με τον τοπικό πληθυσμό. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, όσον αφορά τη συμμετοχή της Rachel Erdos.

 

Η χορογράφος Rachel Erdos παρουσιάζει το έργο No Man’s Land.

 

Τα έργα που θα παρουσιάσουν οι τρεις χορογράφοι είναι τα εξής:

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Rachel Erdos – No Man’s Land (προσωρινός τίτλος)

Ποιος είναι ο απροσδιόριστος χώρος μεταξύ μας; Μπορούμε να τον διαμορφώσουμε; Είναι ασφαλής; Πώς προστατεύουμε το χώρο μας και πώς αλληλεπιδρούμε μέσα σε αυτόν; Πόσο χώρο καταλαμβάνουμε και κατά πόσο αυτό συμβαίνει πραγματικά; Ποιες είναι οι πολιτικές προεκτάσεις αυτού του χώρου; Είναι τα σώματά μας ο τόπος μας; Πώς κατοικούμε μέσα σε αυτά; Υπάρχει διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών;

Paula Quintana

Η χορογράφος που έχει καταφέρει να διαμορφώσει μια προσωπική γλώσσα με επιρροές από τον σύγχρονο χορό, το φλαμένκο και το θέατρο, συνεργάζεται με τον κινηματογραφιστή Candida Armas για τη δημιουργία ενός πειραματικού φιλμ που συνδυάζει εικόνα και κίνηση εμπνευσμένη απευθείας από το χώρο της Μονεμβασίας.

 

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Ravid Abarbanel – Wildhome

Σε συνεργασία με τους Ισπανούς καλλιτέχνες Mario G. Saez και Carmen Larraz, η Ravid Abarbanel εξερευνά την έννοια του σπιτιού στην υπαρξιακή αλλά και την υλική του διάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται σε σχέση με τις ποικίλες ταυτότητες που ο καθένας ενσωματώνει, καθώς και με την προσωπική και συλλογική του ιστορία.

 

Ανοιχτή πρόβα και masterclass

Παράλληλα με την προετοιμασία και την παρουσίαση των παραστάσεων η Ισραηλινή χορογράφος Rachel Erdos θα πραγματοποιήσει στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου ένα τρίωρο masterclass και μία ανοιχτή πρόβα που απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και χορογράφους. Το κόστος συμμετοχής για το masterclass είναι 80 ευρώ. Πληροφορίες/εγγραφές: betweentheseasfestival@gmail.com

 

Info

3 σύγχρονες χορογράφοι από τη Μεσόγειο

Πού: στο Κάστρο Μονεμβασίας

Πότε: 8 και 15 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος ελεύθερη

 

 

To Κάστρο Μονεμβασίας όπου οι τρεις χορογράφοι Rachel Erdos, Paula Quintana και Ravid Abarbanel θα παρουσιάσουν τα έργα τους.