Ο Αλέξης Τσιάμογλου χορογραφεί το «Requiem»
13 Ιουνίου 2018
«Unneeded»: μια περφόρμανς για την απόθεση του περιττού από τη Ράνια Καπετανάκη
16 Ιουνίου 2018
Ο Αλέξης Τσιάμογλου χορογραφεί το «Requiem»
13 Ιουνίου 2018
«Unneeded»: μια περφόρμανς για την απόθεση του περιττού από τη Ράνια Καπετανάκη
16 Ιουνίου 2018

Εννέα γυναίκες που έζησαν την ασθένεια του καρκίνου μοιράζονται με το κοινό τις ιστορίες τους όπως τις έχει βιώσει η κάθε μία ξεχωριστά στην παράσταση «Παρ’ όλα αυτά» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη. (Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης).

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με τη σκηνοθέτρια Γεωργία Μαυραγάνη παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών την παράσταση-μαρτυρία για τον καρκίνο με τίτλο «Παρ’ όλα αυτά». Εννέα γυναίκες που έζησαν την ασθένεια, ανεβαίνουν στη σκηνή για να μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία τους αλλά και τη διαδρομή της ζωής τους, όπως αυτή μεταλλάχτηκε μέσα από την περιπέτεια της υγείας τους. Στόχος της παράστασης είναι να μιλήσει ανοιχτά για την ασθένεια και τον πόνο της, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες και το κοινό να μετατρέψουν μέσω της τέχνης τη δύσκολη αυτή εμπειρία σε δημιουργία και ομορφιά.

Το «Παρ’ όλα αυτά» αν και παρουσιάστηκε για μικρό αριθμό παραστάσεων το χειμώνα που πέρασε στο Από Μηχανής Θέατρο, ξεχώρισε, συγκίνησε, συζητήθηκε πολύ, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον του κοινού. Στηρίζοντας τον ειδικό σκοπό της παράστασης, το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί εκτάκτως τη συγκεκριμένη παραγωγή, προσφέροντας όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

 

 

Οι γυναίκες με σοβαρότητα, τόλμη αλλά και με ένα δικό τους μοναδικό τρόπο εντάχθηκαν σ’ αυτή την παράσταση με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό. Είναι οι μαρτυρίες τους, οι ιστορίες τους όπως τις έχει βιώσει η κάθε μία ξεχωριστά. Η παράσταση έχει αρκετά στοιχεία του θεάτρου – ντοκουμέντο. Είναι μια παράσταση καλλιτεχνικών αξιώσεων που καταφέρνει μέσα από την τέχνη να μετατρέψει κάτι δυσάρεστο, δύσκολο και βαρύ σε κάτι πολύ όμορφο.

H Γεωργία Μαυραγάνη που υπογράφει τη σκηνοθετική επιμέλεια σημειώνει: «Εννέα γυναίκες, λοιπόν, συναντιούνται σ’ ένα χώρο “αναψυχής”, μοιράζονται την βάρβαρη εμπειρία του καρκίνου χωρίς να φοβούνται να τον περιγελάσουν, να αυτοσαρκαστούν αλλά και να τον λιώσουν όσο μπορούν με τη ζωή και την ύπαρξή τους.  Oι κυρίες αυτές είναι βαθιά συγκινητικές και άκρως διασκεδαστικές. Άλλωστε, πήγαν και ήρθαν. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».

 

 

Info

«Παρ’ όλα αυτά»

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Γεωργία Μαυραγάνη

Συμμετέχουν: Καλλιόπη Γανιάρη, Ελένη Γιαννακούρου, Θάλεια Νταλούκα, Γιώτα Παπαδάκη, Μάρα Παυλοπούλου, Μαίρη Τσουκαλά, Στέλλα Χατζημιχαήλ, Φωτεινή Χάψα, Τζένη Δούπη

Ηθοποιός-Βοηθός: Ναζίκ Αϊδινιάν

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Φωτογραφίες-Βίντεο: Χριστίνα Ζαχοπούλου, Χάρης Ακριβιάδης

Σκηνογραφική επιμέλεια: Άρτεμις Φλέσσα

Βοηθοί σκηνοθέτη: Ναζίκ Αϊδινιάν, Δανάη Σπηλιώτη

Πότε: Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Χώρος: Πειραιώς 260 – χώρος Η’, στις 21.00.

Εισιτήρια: 10 ευρώ γενική είσοδος & 5 ευρώ για ΑΜΕΑ και ανέργους.