Η Έλια Φίλη σκηνοθετεί την «Κάλι» στο Skrow Theater
16 Μαΐου 2018
Το 10o Arc For Dance Festival στο Θέατρο Κιβωτός
22 Μαΐου 2018
Η Έλια Φίλη σκηνοθετεί την «Κάλι» στο Skrow Theater
16 Μαΐου 2018
Το 10o Arc For Dance Festival στο Θέατρο Κιβωτός
22 Μαΐου 2018

Παράταση με τέσσερις ακόμη παραστάσεις για τα "Μαθήματα πολέμου" του Δημήτρη Λιγνάδη που παρουσιάζονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. (Φωτογραφία: Χάρης Ακριβιάδης).

Έξι παραστάσεις παίρνουν παράσταση λίγων ημερών και δίνουν μια ακόμη ευκαιρία στο κοινό για να τις παρακολουθήσει. Έτσι, στις 3 Ιουνίου (κι όχι στις 31 Μαΐου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί)  θα ολοκληρώσει τον κύκλο των παραστάσεών του «Το ευχαριστημένο» της Μαρίνας Καραγάτση που παρουσιάζεται με τεράστια επιτυχία στο Θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Η διασκευή, που μετατρέπει τους απολογητικούς, απολογιστικούς και συγχωρητικούς μονολόγους σε πλήρες θεατρικό έργο και που υπογράφει η Έρι Κύργια, μας μεταφέρει στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση. Μέσα σε τρεις ημέρες αγρύπνιας του λογοτέχνη και μέσα από το βλέμμα της μικρής Μαρίνας, αποκαλύπτονται όλα όσα στοίχειωσαν και πλήγωσαν μία από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ελλάδας – ή απλώς μία οικογένεια. Και αν οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, η συμφιλίωση με το παρελθόν αποδεικνύεται ο μόνος δρόμος. Το ρόλο του Καραγάτση ερμηνεύει ο Χρήστος Μαλάκης και της Μαρίνας η Σίσσυ Τουμάση.

Την ίδια ημέρα θα ρίξει αυλαία και η «Αγριόπαπια» του Χένρικ Ιψεν σε μετάφραση , δραματουργία και σκηνοθεσία επίσης του Δημήτρη Τάρλοου,  με τους Θέμη Πάνου, Γιάννο Περλέγκα, Γιώργο Μπινιάρη, Γιάννη Κότσιφα, Λένα Δροσάκη, Σίσσυ Τουμάση, Άννα Μάσχα, κ.ά.

Θέατρο Πορεία (Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ. 210 8210991, 210 8210082).

«Το ευχαριστημένο» Πέμπτη στις 20.30, Σάββατο στις 18.00 και Κυριακή στις 17.00. Έως 3 Ιουνίου.

«Αγριόπαπια» Τετάρτη στις 19.00, Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.00. Έως 3 Ιουνίου.

 

Ο Χρήστος Μαλάκης ερμηνεύει το ρόλο του Καραγάτση στην παράσταση του έργου “Το Ευχαριστημένο”.

 

Τα «Μαθήματα Πολέμου» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη λόγω της πολύ μεγάλης προσέλευσης, των συνεχόμενων sold out με λίστες αναμονής και για την εξυπηρέτηση του κόσμου που δεν κατάφερε να μπει στην παράσταση προσθέτουν ακόμα τέσσερις επιπλέον ημέρες παραστάσεων. Τα «Μαθήματα Πολέμου» είναι μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο@Megaron Underground. Τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη πλαισιώνει επί σκηνής ομάδα νέων ηθοποιών. Τη μουσική υπογράφει ο Θoδωρής Οικονόμου, ο οποίος παίζει ζωντανά πιάνο κατά τη διάρκεια της παράστασης. Το κείμενο και η δραματουργία είναι του Γιάννη Λιγνάδη. Ιστορικός σύμβουλος, η ιστορικός-επιγραφικός Δρ. Ανδρονίκη Μακρή, η οποία παρουσιάζει σύντομη εισαγωγική ομιλία πριν από την παράσταση.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 210 7282333), Τρίτη 22, Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Μαΐου, στις 21.00.

 

Από την παράσταση “Μαθήματα πολέμου” που ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. (Φωτογραφία: Χάρης Ακριβιάδης).

 

Λόγω μεγάλης προσέλευσης οι παραστάσεις του έργου «Ένας καλός λόγος» παρατείνονται έως και τις 5 Ιουνίου. Τη σκηνοθεσία και τη δραματουργία υπογράφουν η Ελίνα Μαντίδη και ο Αργύρης Πανταζάρας, ο οποίος και πρωταγωνιστεί. Μια παράσταση χωρίς παρασκήνιο. Ένας μονόλογος σε διάλογο με το κοινό. Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος λίγες στιγμές πριν απευθύνει δημόσιο διάγγελμα. Μια ομιλία που καταλήγει σε ομολογία…

Θέατρο της οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» (Kυκλάδων 11 και Kεφαλληνίας, Κυψέλη, τηλ. 210 8217877). Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Έως 5 Ιουνίου.

 

Ο Αργύρης Πανταζάρας ερμηνεύει τον μονόλογο στην παράσταση του έργου «Ένας καλός λόγος». (Φωτογραφία: Νίκος Πανταζάρας).

 

Τρίτη παράταση παραστάσεων για το έργο «από τι υποφέρετε; από Ύπαρξη» της Μαρίας Γοργία και της ομάδας  Αμάλγαμα, το οποίο πραγματεύεται το διαιώνιο ζήτημα της μη αποδοχής του θανάτου, της φθοράς του σώματος αλλά και της ουσιαστικής σύνδεσης και «κυκλικής» σχέσης μεταξύ Ζωής και Θανάτου. Η ποίηση και κυρίως η προσωπικότητα του ποιητή Νίκου Καρούζου αποτελούν την κύρια πηγή έμπνευσης της χορογράφου καθώς παντρεύονται και αναζωπυρώνουν τις δικές τις αγωνίες σε ό,τι αφορά την φθαρτότητα του σώματος, καθώς και τα αναπάντητα και βασανιστικά ερωτήματα περί Θανάτου και Ύπαρξης.

Χώρος Αμάλγαμα (Μενάνδρου 47, 5ος όροφος, Αθήνα, απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο6944686991 και στο 6975619682) στις  21.00. Από τις 18 Μαΐου κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21.00. Είσοδος ελεύθερη με συνεισφορά. Ο χώρος υποδέχεται αυστηρά έως 45 άτομα.

 

Η Μαρία Γοργία υπογράφει τη σύλληψη, τη χορογραφία και τη σκηνοθεσία της παράστασης «από τι υποφέρετε; από Ύπαρξη».

 

Παράσταση παραστάσεων και για τη θεατρική «Κάσσυ» του Ανδρέα Φλουράκη, που έχει αφορμή την ιστορία της μυθολογικής Κασσάνδρας. Τέσσερις γυναίκες ηθοποιοί (Μυρτώ Αλικάκη, Αμαλία Αρσένη, Φαίη Ξυλά, Λένα Ουζουνίδου) συναντούν τέσσερις γυναίκες σκηνοθέτες (Κίρκη Καραλή, Λίλλυ Μελεμέ, Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, Κυριακή Σπανού). Οι “Κάσσυ”, βυθισμένες εδώ και καιρό στον Κάτω Κόσμο, λαμβάνουν ένα επείγον μήνυμα απ’ την Ιφιγένεια που τις καλεί στον Πάνω Κόσμο. Οι ιστορίες τους ξετυλίγονται μέσα στο σκηνικό χώρο που δημιουργεί η Άση Δημητρολοπούλου.

Θέατρο Από Μηχανής – Πάνω Σκηνή (Ακαδήμου 13, Αθήνα, τηλ. 210 523 2097. Σάββατο στις 18.00 και Κυριακή στις 22.00. Έως 27 Μαΐου.

 

Η Μυρτώ Αλικάκη, η Φαίη Ξυλά, η Λένα Ουζουνίδου και η Αμαλία Αρσένη στην παράσταση του έργου “Κάσσυ” του Ανδρέα Φλουράκη.

 

Συνεχίζεται ως το τέλος Μαΐου το έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Το ελεύθερο ζευγάρι» που ανεβαίνει σε ελεύθερη διασκευή Γιώργη Κοντοπόδη και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Πρόκειται για μια κωμωδία που προσφέρει πολύ γέλιο και επιφυλάσσει κάθε φορά μια διαφορετική, απρόοπτη εξέλιξη για το κοινό της, αλλά και συγκινήσεις καθημερινής ζωής. Τους δύο ρόλους ερμηνεύουν ο Γιώργης Κοντοπόδης και η Φίλη Μαρσώ.

Θέατρο Μπέλλος (Κέκροπος 1, Πλάκα, τηλ. 210 3229889). Σάββατο στις 21:45 και Κυριακή στις 20.30. Έως 27 Μαΐου.

 

Ο Γιώργης Κοντοπόδης και η Φίλη Μαρσώ ερμηνεύουν τους δύο ρόλους στην παράσταση του έργου «Το ελεύθερο ζευγάρι» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε.