Ο Ευθύμης Μοσχόπουλος ερμηνεύει στο «Any One»

Δημήτρης Αγαρτζίδης: «Η “Κυρά της θάλασσας” αντλεί πολλά στοιχεία από την ψυχανάλυση»
12 Απριλίου 2018
«Το δόντι του Καρχαρία» στο Μπάγκειον Ξενοδοχείο
17 Απριλίου 2018
Δημήτρης Αγαρτζίδης: «Η “Κυρά της θάλασσας” αντλεί πολλά στοιχεία από την ψυχανάλυση»
12 Απριλίου 2018
«Το δόντι του Καρχαρία» στο Μπάγκειον Ξενοδοχείο
17 Απριλίου 2018

Οι τέσσερις ερμηνευτές (Αλέξης Τσιάμογλου, Χαρά Κότσαλη, Ευθύμης Μοσχόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου), στο Any One που ανεβαίνει σε χορογραφία της Άρτεμις Λαμπίρη.

Ο ερμηνευτής Ευθύμης Μοσχόπουλος συνεργάζεται με τη χορογράφο Άρτεμις Λαμπίρη στην εν λόγω παράσταση που έχει στόχο τη διερεύνηση της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου μέσα στο «όλον».

Τέσσερις χορευτές συνυπάρχουν στο χώρο και κινούνται μαζί, ωστόσο ο καθένας χαράζει τη δική του διαδρομή στο χορογραφικό έργο Any One, το οποίο εστιάζει στον κάθε έναν και διεργάζεται την έννοια της μοναδικότητας μέσα σε διαφορετικές δομές και συνθήκες.

«Ξεκίνησα χορό στα είκοσι ένα μου, αρκετά μεγάλος για τα δεδομένα των απαιτήσεών του. Δεν υπήρξε ποτέ κάποια ιδιαίτερη αφορμή, απλά ξεκίνησα. Δεν είχα ιδέα τι ήταν ο χορός, τι ζητούσα και τι περίμενα. Πήγα στο πρώτο μάθημα, σε ένα δεύτερο και σε ένα τρίτο, αυτό ήταν. Από τότε χορεύω» λέει ο Ευθύμης Μοσχόπουλος, ο οποίος είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης καθώς και τελειόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών.

«Κάθε νέα συνεργασία είναι μια νέα ευκαιρία να τοποθετήσεις τον εαυτό σου στο εκάστοτε περιβάλλον και να τοποθετηθείς απέναντι σε αυτό. Το ενδιαφέρον για μένα βρίσκεται στον τρόπο που καλείσαι να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και να τον εκθέσεις στους συνεργάτες σου. Αυτό κρατάω και από τη συνεργασία με την Άρτεμη και τα παιδιά (Χαρά Κότσαλη, Μάρθα Πασακοπούλου, Αλέξης Τσιάμογλου), πράγμα που με κάνει χαρούμενο».

Το Any One είναι μία παράσταση σε χορογραφία Άρτεμις Λαμπίρη η οποία πρόσφατα συνεργάστηκε με τη Λυρική Σκηνή όπου χορογράφησε την Όπερα Rigoletto.  Το Any One ακροβατεί ανάμεσα στο οικείο και το ανοίκειο, ανοίγοντας χαραμάδες στο παράδοξο, το απρόσμενο, το χιουμοριστικό και το τυχαίο. Είναι ένα παιχνίδι δυνατοτήτων με αυστηρούς κανόνες μεταξύ σωμάτων που άλλοτε επικοινωνούν κι άλλοτε είναι ερμητικά κλειστά, που συνυπάρχουν, συνομιλούν και συν-διαμορφώνουν το τοπίο εν εξελίξει. Το Any One έχει στόχο τη διερεύνηση της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου μέσα στο «όλον».

«Όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο το κοσμάκη και όλοι έχουμε καρδιά λαός και Κολωνάκι» σχολιάζει ο ερμηνευτής. «Δεν θα έλεγα ότι το έργο αποτελείται από σκηνές.  Στην πραγματικότητα πρόκειται για εικόνες που παιγνιωδώς διαδέχονται η μία την άλλη. Τέσσερις άνθρωποι που κυνηγούν ο ένας πίσω από τον άλλον το τίποτα, να μία από αυτές. Οι θεατές θα δουν τέσσερις ανθρώπους που συνυπάρχουν σε έναν κοινό τόπο. Ακολουθούν διαφορετικές πορείες δομημένες όμως με το ίδιο υλικό. Συναντιούνται και αποχωρίζονται για να συναντηθούν ξανά. Ένα παιχνίδι που κάθε φορά δημιουργεί και αναδημιουργεί το εγώ και το εσύ».

Ο Ευθύμης Μοσχόπουλος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού και θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με τους Χρήστο Παπαδόπουλο, Πατρίσια Απέργη, Γιάννη Αντωνίου, Αντώνη Φωνιαδάκη και έχει συμμετάσχει ως συνδημιουργός και χορευτής της παράστασης Sextet (Bios, 2016).

«Μου είναι δύσκολο να μπω σε  διαδικασία σύγκρισης του χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς δεν έχω υπάρξει σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχω ταξιδέψει για παραγωγές, αλλά δεν έμεινα ποτέ τόσο ώστε να μπορώ να αφουγκραστώ το λειτουργικό πλαίσιο. Εικάζω ότι εκ των πραγμάτων υπάρχουν περισσότερες επιλογές για συνεργασίες και καλύτερες αμοιβές, αλλά  περιμένω να έρθω αντιμέτωπος ο ίδιος για να κρίνω».

 

 

Info

Any One

Χορογραφία: Άρτεμις Λαμπίρη

Δραματουργία: Μπετίνα Παναγιωτάρα

Μουσική: Χρήστος Καλκάνης

Εικαστικό Περιβάλλον/Φωτογραφίες: Διονύσης Τσούσης –Baobab Cooperativa

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Ερμηνεία: Χαρά Κότσαλη, Ευθύμης Μοσχόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Αλέξης Τσιάμογλου

 

Artiria Athens

Λεωχάρους 13, Αθήνα, τηλ. 6946 605148

20,21,22 & 27,28,29 Απριλίου 2018, στις 21.30