Μελίνα Θεοχαρίδου: «Ήθελα αυτό το έργο να παιχτεί στην Ελλάδα»

Αντιγόνη Γύρα: «Η κίνηση της κάθε μας μέρας είναι χορός»
15 Φεβρουαρίου 2018
Αντιγόνη Γύρα: «Η κίνηση της κάθε μας μέρας είναι χορός»
15 Φεβρουαρίου 2018

Η Μελίνα Θεοχαρίδου στην παράσταση του έργου "Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα" (φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ).

Την πρώτη φορά που διάβασε το κείμενο γέλασε πολύ, έκλαψε πολύ και ένιωσε τον χαρακτήρα που ερμηνεύει πολύ κοντά της. «Ήξερα αμέσως ότι ήθελα να παίξω αυτό το έργο. Ήξερα αμέσως ότι ήθελα την Ιόλη Ανδρεάδη να το σκηνοθετήσει. Και ήξερα αμέσως ότι ήθελα αυτό το έργο να παιχτεί στην Ελλάδα» λέει η ηθοποιός Μελίνα Θεοχαρίδου για την παράσταση του έργου «Όλα Αυτά τα Υπέροχα Πράγματα» που ανεβαίνει στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά.

To πολυβραβευμένο «Every Brilliant Thing» των Ντάνκαν Μακμίλαν και Τζώνυ Ντόναχο είναι ένα έργο για την κατάθλιψη ή για το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι’ αυτούς που αγαπάμε. Ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο. Έχει αποσπάσει το βραβείο Critics’ Pick των New York Times και τις διθυραμβικές κριτικές των Guardian, Time Out, Independent, Evening Standard, Telegraph και Sunday Times, ενώ έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία.

«Η Πανελλήνια πρεμιέρα μας ήταν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου στον Κάτω Χώρο, πέρυσι τον Μάρτιο» συνεχίζει η ηθοποιός. «Είχαμε μια υπέροχη ανταπόκριση από το κοινό και από τον Τύπο, οπότε παρατείναμε τις παραστάσεις και μετά το Πάσχα.

Μετά ήρθε η πρόσκληση από το Bob Festival για να το παρουσιάσουμε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και μετά ήρθαν προσκλήσεις από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο – Ηράκλειο, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Κερατσίνι, Σαντορίνη, Χανιά, Λευκωσία. Μια υπέροχη εμπειρία. Και τώρα, ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα μας, επιστρέφουμε στην Αθήνα αυτή τη φορά στο πανέμορφο θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις, στο Γκάζι».

Η μαμά ενός επτάχρονου κοριτσιού κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Το κοριτσάκι θέλοντας να βοηθήσει τη μητέρα του ξεκινάει μια λίστα με κάθε υπέροχο πράγμα στον κόσμο για το οποίο αξίζει κανείς να ζει. Ενήλικας πια, έρχεται να διηγηθεί την ιστορία της, παρακινώντας το κοινό να παίξει τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ζωής της.

«Η διάδραση είναι δομημένη με έναν τρόπο τόσο ευφυή από τον Ντάνκαν Μακμίλαν, που το κοινό συμμετέχει αβίαστα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Εγώ τους καθοδηγώ – εκείνοι παίζουν τους υπόλοιπους χαρακτήρες από τη ζωή μου και απαριθμούν τα Υπέροχα Πράγματα της λίστας!

Ο Μακμίλαν αντιστρέφει καθετί που έχουμε συνηθίσει σε διαδραστικές παραστάσεις – κανείς δεν εκτίθεται, κανείς δεν νιώθει πίεση, αντιθέτως, όλοι μαζί γινόμαστε μια παρέα, και έτσι γλυκά, τρυφερά, όπως οι παρέες, λέμε την ιστορία του ‘κοριτσιού με τη λίστα’. Το αγαπημένο μου σχόλιο που ακούω από τους θεατές είναι “Θα ξεκινήσω κι εγώ τη δική μου λίστα με Υπέροχα Πράγματα!”».

Ενα εκατομμύριο είναι τα Υπέροχα Πράγματα τα οποία σημειώνονται πάνω σε αριθμημένα χαρτάκια. Μερικά από τα αγαπημένα της Μελίνας Θεοχαρίδου με τα οποία ταυτίζεται απόλυτα είναι:

14. Το βραδινό γάλα με κακάο

25. Τα κόκκινα λουστρίνια μου με το φιογκάκι κι ας πονάω.

518. Να νιώθω τόσο άνετα με κάποιον που να τον εμπιστεύομαι ότι αν έχω πρασινάκι στα δόντια θα μου το πει έξω απ’ τα δόντια.

575. Τα Τρία Γουρουνάκια.

993. Να τρως μια σοκολατίνα και μια νουγκατίνα αντί για πρωινό.

 

Info

«Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» των Ντάνκαν Μακμίλαν και Τζώνυ Ντόναχο

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Προσαρμογή κειμένου: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης

Σκηνοθεσία – Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη

Σκηνικός χώρος – Κοστούμι: Δήμητρα Λιάκουρα

Φωτισμός: Χριστίνα Θανάσουλα

Ερμηνεύει η Μελίνα Θεοχαρίδου

 

Tempus Verum – Εν Αθήναις

Ιάκχου 19, Γκάζι, τηλ. 210 3425170

Από τις 10 Φεβρουαρίου 2018 και κάθε Σάββατο στις 19.00, για 8 μόνο παραστάσεις.

Προπώληση

https://www.viva.gr/tickets/theater/tempus-verum-en-athinais/ola-auta-ta-uperoxa-pragmata/